Kidsbox onderwaterwereld

Fish & Kids concept: Iedereen blij!

Vis? Kinderen zijn er dol op! Zeker als uw vers gebakken visfriet of kibbeling wordt gepresenteerd in de feestelijke Kidsbox. Met het Smedes Fish & Kids concept is vis verkopen aan uw jongste klantjes gewoon kinderspel! Probeer het maar eens en ontdek dat zowel de kinderen als hun ouders blij worden van dit concept.

Lees meer...
promofm

Start landelijke campagne Fritto Misto

Op de Visbeurs in oktober 2013 introduceerde Smedes Fine Food een nieuwe snackconcept voor de visspecialist: Fritto Misto. Dit combigerecht van gebakken vis en groenten viel op de beurs al in de smaak en is vervolgens in de praktijk getest bij diverse viswinkels en bij ambulante handelaren. De resultaten zijn dermate positief dat Smedes nu landelijk de introductie ondersteunt met een promopakket.

Lees meer...
Visloempia v2

Meer dan 200 visloempia's per week

“De visloempia die Smedes op de Visbeurs lanceerde is een enorme hit”, vertelt visspecialist Mark Verkennis van Vis & Meer in Poppel. “Ik verkoop er inmiddels meer dan 200 per week van. En dat voor 3,99 euro per stuk en 2 stuks voor 7,50 euro”.

Lees meer...
Zalmrollade

Zalmrollade di nocci maken

Wordt dit recept uw omzetsucces met de kerst? Di nocci zalmrollade. 

Kerstinspiratie: zalmrollade di nocci maken. Ga ermee aan de slag en neem het mee tijdens het maken van de kerstactie. Samen aan de slag! -

Lees meer...
Kabeljauw met spek los

Bent u al braadzakkenvuller?

Vis bereiden kan in de consumentenkeuken op heel wat manieren: in de pan of oven, op de barbecue en in de frituur. Nieuw bij Smedes is bereiding in de braadzak en deze heeft diverse voordelen. Zo blijft vis die gaart in zijn eigen vocht veel sappiger, terwijl de natuurlijke smaak behouden blijft. Omdat er geen boter of vet wordt gebruikt zijn de gerechten ook lichter. Ook is het mogelijk om vis en groenten samen te bereiden.  

Lees meer...
Kinderen cevapcici vislolly

BBQ demonstratie bij Smedes op locatie in Bunschoten

Maandag 8 juni BBQ demo bij Smedes op de voltawegweg 22 in Bunschoten. Van 10.00 t/m 14.00 uur. Wat gaan we doen?

Lees meer...
puntzak

Visspecialist Willem Molenaar over Fritto Misto

Tijdens de visbeurs in oktober 2013 won Willem Molenaar van de gelijknamige viswinkel in Landsmeer een Fritto Misto demonstratie. Kort daarna waren Smedes-medewerkers Kees van 't Klooster en Erik Verbeek een dagje te gast in de speciaalzaak om het product te presenteren aan het winkelend publiek. De Fritto Misto viel in de smaak en is inmiddels niet meer weg te denken uit het assortiment van Molenaar.

Lees meer...

De lekkerste visgehakt spiesjes uit de Smedes Vispers

Met de Smedes Vispers maakt u in een handomdraai de lekkerste visgehakt spiesjes! Een slimme keukentool waarmee de creatieve visspecialist ook andere gerechten kan maken.

Lees meer...
WebupdateDec.KL

Nieuw recept: Romige kreeftsoep

Voor de kerstperiode maar zeker ook daarna heeft Smedes twee nieuwe soeprecepten toegevoegd aan de MargeMaker: Romige kreeftsoep en Thaise curry soep. In beide makkelijk te bereiden soepen is Smedes Saus voor Lobster het smaakbepalende ingrediënt. 

Lees meer...
Refish winnaars 2012

Neem 'n kijkje in de keuken van Refish 2014

De 2e editie van de Refish innovatiewedstrijd is van start gegaan. Visspecialisten uit heel Nederland doen mee met hun bijzondere specialiteiten, innovatieve concepten of juist eenvoudige margemakers. In de categorieën: Ready-to-eat, Ready-to-cook en Ready-to-party strijden visspecialisten om een plek in de finale.

Lees meer...
Demo soep

Demokok in actie: Willem the movie

Smedes ondersteunt u ook bij proeverijen en demonstraties op locatie. ‘Onze’ demokok Willem of één van zijn collega’s speelt daarin een hoofdrol. Wilt u eens zien hoe dat gaat? Bekijk hier het filmpje waarin Willem in actie komt bij één van uw collega’s. Een bijrol is weggelegd voor ons demomeubel waarmee u zelf meer beleving kunt creëren in uw zaak of op uw standplaats. Kijk even op www.smedesfinefood.nl naar Willem én informatie over mogelijkheden en tarieven van proeverijen en demo’s.

Lees meer...
WebupdateNovKL

Warme sauzen Smedes vernieuwd

Smedes Warme Sauzen (Hollandaise­saus, Witte Wijnsaus en Vissaus) passen perfect bij vis en zijn in ieder recept te gebruiken, warm en koud. Smedes heeft de receptuur aangepast: de smaak is hetzelfde, maar de binding (viscositeit) van de saus is verbeterd. 

Lees meer...
Vernieuwde website

Smedes Fine Food lanceert vernieuwde website

Half februari 2014 heeft Smedes Fine Food een totaal vernieuwde website gelanceerd. Een nieuwe site met een moderne, frisse vormgeving, verbeterde navigatie en veel nieuwe mogelijkheden. Een site met ambitie die (vis)specialisten snel naar de informatie leidt waarnaar ze op zoek zijn.

Lees meer...
allergenen

Onderscheid u met allergeneninformatie

Het aantal mensen met een allergenenallergie groeit. In de supermarkt zijn alle producten duidelijk geëtiketteerd terwijl dit bij veel versspecialisten nog minimaal is. Mensen met een allergie zijn daardoor eerder geneigd bij de supermarkt te kopen. Door duidelijk over de allergenen te communiceren bent en blijft u dé versspecialist met product - en vakkennis.

Lees meer...
smedespand2

Slimme 4-vaks bakjes voor Fish & Chips

Fish en Chips verkopen in Nederland? Ja, ook in Nederland hebben we deze typisch Britse afhaalmaaltijd omarmt. En met de slimme 4-vaks bakjes voor Fish & Chips, speciaal door Smedes Fine Food ontwikkeld voor visspecialisten, stimuleert u vast en zeker de verkoop van Fish & Chips.

Lees meer...
allergenen

Uitleg nieuwe etiketteringwetgeving

Vanaf 13 december 2014 bent u als visspecialist verplicht om voorverpakte producten te etiketteren volgens de nieuwe etiketteringverordening. De belangrijkste verandering daarbij is dat bij alle soorten voorverpakte vis de herkomst vermeld moet worden. Daarnaast moet bij producten die ingevroren zijn geweest de term ‘ontdooid’ vermeld worden. Voor niet-voorverpakte producten geldt als aanvullende eis dat de allergeneninformatie beschikbaar moet zijn.

Lees meer...
BBQ proeverij op locatie

Smedes is gestart met 20 BBQ proeverijen op locatie!

Smedes Fine Food heeft de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan met diverse proeverijen bij  de  visspecialisten door het hele land. In kader van het thema 'Altijd iets te beleven' gaat Smedes Fine Food in samenwerking met de dealer van Monolith en Epos Specerijen wederom voor beleving zorgen. Epos, Monolith en Smedes ondersteunt de visspecialist dit seizoen door 20 compleet verzorgde BBQ proeverijen op locatie te verzorgen.

Lees meer...
Kabeljauw met korst

Visbakmeel Krokant: Proef het zelf

De receptuur van Smedes Visbakmeel Krokant is verfijnd. De kleur is een tikje lichter, de structuur net even egaler. Visbakmeel Krokant geeft uw kibbeling en gebakken vis een uniek krokant korstje.

Lees meer...
puntzak

Eerste resultaten proeverijen Fritto Misto een succes

Afgelopen twee maanden hebben wij gewerkt aan de introductie van een nieuw product voor de visdetailhandel: Fritto Misto, een combinatie van verschillende vissoorten en groentes. Het product hebben we al getest met een groep visspecialisten en smaakpanels. Om de reacties van de consument op dit product te peilen, hebben wij een aantal proeverijen gehouden in winkels en op markten.

Lees meer...
Culipure

Smedes Culipure Sauzen: meer smaak, meer onderscheid

Vier nieuwe sauzen in een slim dispensersysteem. Sauzen met een opvallend culinaire smaak en qua samen stelling zeer puur. We geven deze het predikaat ‘Culipure’. De sauzen worden geleverd in handige 5 liter zakken die u heel eenvoudig aansluit op het dispenser pompsysteem. Maar wat het meest belangrijk is: uw klanten zullen vallen voor de smaak van Smedes Culipure! 

Lees meer...
Markthal Rotterdam 980x370

Volop beleving in de Markthal Rotterdam

Onder een imposante koepel met daarop een indrukwekkend kunstwerk van 11.000 vierkante meter hebben bijna honderd versondernemers een plek gevonden. Maar hoe onderscheid je je? Hoe vindt je aansluiting met je doelgroep? Beleving is belangrijk, zeker hier, maar ga vooral een kijkje nemen en doe inspiratie op, want u wilt toch ook beleving in uw zaak?

Lees meer...
Visfriturie

VISFRITERIE voor België

We merken in België dat er opnieuw belangstelling is voor gebakken vis als snack. Oudere consumenten onder ons zullen zich allicht nog herinneren dat pakweg twintig jaar geleden in ieder visverkooppunt gebakken vis te verkrijgen was. Doorgaans ging het om stukken gebakken kabeljauwfilets die, in tegenstelling tot in Nederland, koud meegenomen werden. Naar het waarom er toen aan dit aanbod abrupt een einde kwam, kunnen we alleen maar gissen.

Lees meer...
Demo soep

Demo: doe-het-zelf met het demomeubel

Consumenten zijn dol op proeverijen en demonstraties. We raden u aan om af en toe zo’n event te organiseren. Is dat ingewikkeld? Welnee, dat kunt u prima zelf! Zeker als u zo’n mooi en praktisch demomeubel bestelt bij Smedes Fine Food.

Lees meer...

20 winnaars Epos-Smedes demo-actie

In het kader van ons thema 'Samen aan de slag' zijn Smedes Fine Food en leverancier Epos een nieuwe uitdaging aangegaan. Van 16 september t/m 11 oktober 2013 maakte men kans op één van de 20 Epos demo's op locatie. Afgelopen week hebben we 20 winnaars blij mogen maken. 

Lees meer...
Sfeerfoto visbeurs 2013

Heeft u ons kwartet ook in handen?

De visbeurs van 2013 is weer voorbij. We mogen tevreden terugkijken op een lange, maar indrukwekkende dag. De bezoekers van de 11e editie van de visbeurs hebben inspiratie opgedaan bij de vele standhouders. Het was een mooie dag om te proeven, een praatje te maken, bestellingen te plaatsen en u te laten inspireren op uw eigen vakgebied.

Lees meer...
smedes vlag

BBQ Workout werkt!

Op maandag 15 april gingen visspecialisten samen met Smedes aan de slag. In de fantastische kookstudio van Verstegen gaf Smedes een Barbecue Workout. Dat werkte, want de vishandelaren gingen vol ideeën en concrete voorbeelden naar huis!

Lees meer...

20 winnaars in de Smedes BBQ-Loterij

Zij winnen de BBQ Grill! In de Smedes BBQ-Loterij van 19 augustus t/m 13 september 2013 maakte men kans op één van de 20 complete BBQ tafelgrills. Pak u lot(en) erbij en ontdek of u tot één van de 20 gelukkige winaars behoort! 

Lees meer...

En de winnaar is...

De herintroductie van de Marge Maker blijkt een succes! En daar zijn we natuurlijk erg trots op. Alles werkt naar tevredenheid, zo blijkt. Ook hebben we tips ontvangen waardoor we blijven ontwikkelen.

De Marge Maker is niet alleen een heel handig en inspirerend hulpmiddel, er zat ook een actie aan gekoppeld. Wie zich voor 1 oktober 2013 inschreef maakte kans op een iPad. Maar liefst 115 registraties mochten we verwerken voor 1 oktober. 

Lees meer...
smedes vlag

Smedes ondersteunt visspecialist met vernieuwde Margemaker

Visspecialisten voegen steeds meer kant-en-klare gerechten aan hun assortiment toe. En ondanks de zwakke economische situatie blijken deze gemaksproducten nog steeds in de smaak te vallen bij consumenten. Smedes Fine Food heeft met het oog hierop zijn enkele jaren geleden ontwikkelde Margemaker grondig vernieuwd. “Met de nieuwe versie kunnen visspecialisten in no-time een recept zoeken, de bereidingswijze lezen en een verkoopprijs berekenen”.

Lees meer...
Strooibus met folder

De Allergenenwet in het kort

Vanaf 13 december 2014 gaat in Nederland een Europese wetgeving over allergenendeclaratie in werking. De vishandelaren moeten ten aanzien van onverpakte producten informatie geven aan hun klanten over de mogelijke aanwezigheid van veertien in de wet genoemde allergenen.

Lees meer...
Luxe visgourmet

Inspiratie voor Kerst: Smedes Inspiratie Waaier

Klanten van Smedes Fine Food ontvangen een Kerst Inspiratie Waaier. Een praktische uitgave met acht eenvoudig te bereiden recepten. Creatieve gerechten om uw kerstverkopen een extra impuls te geven. Probeer ze eens en ontdek dat Smedes het u makkelijk maakt!

Lees meer...
WebupdateSepKL

Nieuw: pure pasta uit Puglia

Smedes heeft pure Italiaanse pasta van Riscossa toegevoegd aan haar assortiment. Sinds 1902 maakt familiebedrijf Riscossa de beste pasta van pure ingrediënten. In de voor ­Nederlanders wat minder bekende regio Puglia (diep in de ‘laars’, richting de ‘hak’) staat hun pastificio, pastafabriek. Hier wordt op traditionele wijze pasta gemaakt met uitsluitend de beste harde tarwe. 

Lees meer...
Vitrinebakken

Nu ook vitrinemateriaal

Smedes breidt haar assortiment uit met vitrinemateriaal. Vanaf nu kunt u ook voor vitrinebakken en -schalen, toebehoren/accessoires en (groen) decoratiemateriaal bij ons terecht. 

Lees meer...
919