Kidsbox onderwaterwereld

Fish & Kids concept: Iedereen blij!

Vis? Kinderen zijn er dol op! Zeker als uw vers gebakken visfriet of kibbeling wordt gepresenteerd in de feestelijke Kidsbox. Met het Smedes Fish & Kids concept is vis verkopen aan uw jongste klantjes gewoon kinderspel! Probeer het maar eens en ontdek dat zowel de kinderen als hun ouders blij worden van dit concept.

Lees meer...
promofm

Start landelijke campagne Fritto Misto

Op de Visbeurs in oktober 2013 introduceerde Smedes Fine Food een nieuwe snackconcept voor de visspecialist: Fritto Misto. Dit combigerecht van gebakken vis en groenten viel op de beurs al in de smaak en is vervolgens in de praktijk getest bij diverse viswinkels en bij ambulante handelaren. De resultaten zijn dermate positief dat Smedes nu landelijk de introductie ondersteunt met een promopakket.

Lees meer...
Visloempia v2

Meer dan 200 visloempia's per week

“De visloempia die Smedes op de Visbeurs lanceerde is een enorme hit”, vertelt visspecialist Mark Verkennis van Vis & Meer in Poppel. “Ik verkoop er inmiddels meer dan 200 per week van. En dat voor 3,99 euro per stuk en 2 stuks voor 7,50 euro”.

Lees meer...
Zalmrollade

Zalmrollade di nocci maken

Wordt dit recept uw omzetsucces met de kerst? Di nocci zalmrollade. 

Kerstinspiratie: zalmrollade di nocci maken. Ga ermee aan de slag en neem het mee tijdens het maken van de kerstactie. Samen aan de slag! -

Lees meer...
Kabeljauw met spek los

Bent u al braadzakkenvuller?

Vis bereiden kan in de consumentenkeuken op heel wat manieren: in de pan of oven, op de barbecue en in de frituur. Nieuw bij Smedes is bereiding in de braadzak en deze heeft diverse voordelen. Zo blijft vis die gaart in zijn eigen vocht veel sappiger, terwijl de natuurlijke smaak behouden blijft. Omdat er geen boter of vet wordt gebruikt zijn de gerechten ook lichter. Ook is het mogelijk om vis en groenten samen te bereiden.  

Lees meer...
Kinderen cevapcici vislolly

BBQ demonstratie bij Smedes op locatie in Bunschoten

Maandag 8 juni BBQ demo bij Smedes op de voltawegweg 22 in Bunschoten. Van 10.00 t/m 14.00 uur. Wat gaan we doen?

Lees meer...
puntzak

Visspecialist Willem Molenaar over Fritto Misto

Tijdens de visbeurs in oktober 2013 won Willem Molenaar van de gelijknamige viswinkel in Landsmeer een Fritto Misto demonstratie. Kort daarna waren Smedes-medewerkers Kees van 't Klooster en Erik Verbeek een dagje te gast in de speciaalzaak om het product te presenteren aan het winkelend publiek. De Fritto Misto viel in de smaak en is inmiddels niet meer weg te denken uit het assortiment van Molenaar.

Lees meer...

De lekkerste visgehakt spiesjes uit de Smedes Vispers

Met de Smedes Vispers maakt u in een handomdraai de lekkerste visgehakt spiesjes! Een slimme keukentool waarmee de creatieve visspecialist ook andere gerechten kan maken.

Lees meer...
WebupdateDec.KL

Nieuw recept: Romige kreeftsoep

Voor de kerstperiode maar zeker ook daarna heeft Smedes twee nieuwe soeprecepten toegevoegd aan de MargeMaker: Romige kreeftsoep en Thaise curry soep. In beide makkelijk te bereiden soepen is Smedes Saus voor Lobster het smaakbepalende ingrediënt. 

Lees meer...
Refish winnaars 2012

Neem 'n kijkje in de keuken van Refish 2014

De 2e editie van de Refish innovatiewedstrijd is van start gegaan. Visspecialisten uit heel Nederland doen mee met hun bijzondere specialiteiten, innovatieve concepten of juist eenvoudige margemakers. In de categorieën: Ready-to-eat, Ready-to-cook en Ready-to-party strijden visspecialisten om een plek in de finale.

Lees meer...
Demo soep

Demokok in actie: Willem the movie

Smedes ondersteunt u ook bij proeverijen en demonstraties op locatie. ‘Onze’ demokok Willem of één van zijn collega’s speelt daarin een hoofdrol. Wilt u eens zien hoe dat gaat? Bekijk hier het filmpje waarin Willem in actie komt bij één van uw collega’s. Een bijrol is weggelegd voor ons demomeubel waarmee u zelf meer beleving kunt creëren in uw zaak of op uw standplaats. Kijk even op www.smedesfinefood.nl naar Willem én informatie over mogelijkheden en tarieven van proeverijen en demo’s.

Lees meer...
WebupdateNovKL

Warme sauzen Smedes vernieuwd

Smedes Warme Sauzen (Hollandaise­saus, Witte Wijnsaus en Vissaus) passen perfect bij vis en zijn in ieder recept te gebruiken, warm en koud. Smedes heeft de receptuur aangepast: de smaak is hetzelfde, maar de binding (viscositeit) van de saus is verbeterd. 

Lees meer...
Vernieuwde website

Smedes Fine Food lanceert vernieuwde website

Half februari 2014 heeft Smedes Fine Food een totaal vernieuwde website gelanceerd. Een nieuwe site met een moderne, frisse vormgeving, verbeterde navigatie en veel nieuwe mogelijkheden. Een site met ambitie die (vis)specialisten snel naar de informatie leidt waarnaar ze op zoek zijn.

Lees meer...
allergenen

Onderscheid u met allergeneninformatie

Het aantal mensen met een allergenenallergie groeit. In de supermarkt zijn alle producten duidelijk geëtiketteerd terwijl dit bij veel versspecialisten nog minimaal is. Mensen met een allergie zijn daardoor eerder geneigd bij de supermarkt te kopen. Door duidelijk over de allergenen te communiceren bent en blijft u dé versspecialist met product - en vakkennis.

Lees meer...
smedespand2

Slimme 4-vaks bakjes voor Fish & Chips

Fish en Chips verkopen in Nederland? Ja, ook in Nederland hebben we deze typisch Britse afhaalmaaltijd omarmt. En met de slimme 4-vaks bakjes voor Fish & Chips, speciaal door Smedes Fine Food ontwikkeld voor visspecialisten, stimuleert u vast en zeker de verkoop van Fish & Chips.

Lees meer...
allergenen

Uitleg nieuwe etiketteringwetgeving

Vanaf 13 december 2014 bent u als visspecialist verplicht om voorverpakte producten te etiketteren volgens de nieuwe etiketteringverordening. De belangrijkste verandering daarbij is dat bij alle soorten voorverpakte vis de herkomst vermeld moet worden. Daarnaast moet bij producten die ingevroren zijn geweest de term ‘ontdooid’ vermeld worden. Voor niet-voorverpakte producten geldt als aanvullende eis dat de allergeneninformatie beschikbaar moet zijn.

Lees meer...
BBQ proeverij op locatie

Smedes is gestart met 20 BBQ proeverijen op locatie!

Smedes Fine Food heeft de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan met diverse proeverijen bij  de  visspecialisten door het hele land. In kader van het thema 'Altijd iets te beleven' gaat Smedes Fine Food in samenwerking met de dealer van Monolith en Epos Specerijen wederom voor beleving zorgen. Epos, Monolith en Smedes ondersteunt de visspecialist dit seizoen door 20 compleet verzorgde BBQ proeverijen op locatie te verzorgen.

Lees meer...
Kabeljauw met korst

Visbakmeel Krokant: Proef het zelf

De receptuur van Smedes Visbakmeel Krokant is verfijnd. De kleur is een tikje lichter, de structuur net even egaler. Visbakmeel Krokant geeft uw kibbeling en gebakken vis een uniek krokant korstje.

Lees meer...
puntzak

Eerste resultaten proeverijen Fritto Misto een succes

Afgelopen twee maanden hebben wij gewerkt aan de introductie van een nieuw product voor de visdetailhandel: Fritto Misto, een combinatie van verschillende vissoorten en groentes. Het product hebben we al getest met een groep visspecialisten en smaakpanels. Om de reacties van de consument op dit product te peilen, hebben wij een aantal proeverijen gehouden in winkels en op markten.

Lees meer...
Culipure

Smedes Culipure Sauzen: meer smaak, meer onderscheid

Vier nieuwe sauzen in een slim dispensersysteem. Sauzen met een opvallend culinaire smaak en qua samen stelling zeer puur. We geven deze het predikaat ‘Culipure’. De sauzen worden geleverd in handige 5 liter zakken die u heel eenvoudig aansluit op het dispenser pompsysteem. Maar wat het meest belangrijk is: uw klanten zullen vallen voor de smaak van Smedes Culipure! 

Lees meer...
Markthal Rotterdam 980x370

Volop beleving in de Markthal Rotterdam

Onder een imposante koepel met daarop een indrukwekkend kunstwerk van 11.000 vierkante meter hebben bijna honderd versondernemers een plek gevonden. Maar hoe onderscheid je je? Hoe vindt je aansluiting met je doelgroep? Beleving is belangrijk, zeker hier, maar ga vooral een kijkje nemen en doe inspiratie op, want u wilt toch ook beleving in uw zaak?

Lees meer...
Visfriturie

VISFRITERIE voor België

We merken in België dat er opnieuw belangstelling is voor gebakken vis als snack. Oudere consumenten onder ons zullen zich allicht nog herinneren dat pakweg twintig jaar geleden in ieder visverkooppunt gebakken vis te verkrijgen was. Doorgaans ging het om stukken gebakken kabeljauwfilets die, in tegenstelling tot in Nederland, koud meegenomen werden. Naar het waarom er toen aan dit aanbod abrupt een einde kwam, kunnen we alleen maar gissen.

Lees meer...
Demo soep

Demo: doe-het-zelf met het demomeubel

Consumenten zijn dol op proeverijen en demonstraties. We raden u aan om af en toe zo’n event te organiseren. Is dat ingewikkeld? Welnee, dat kunt u prima zelf! Zeker als u zo’n mooi en praktisch demomeubel bestelt bij Smedes Fine Food.

Lees meer...

20 winnaars Epos-Smedes demo-actie

In het kader van ons thema 'Samen aan de slag' zijn Smedes Fine Food en leverancier Epos een nieuwe uitdaging aangegaan. Van 16 september t/m 11 oktober 2013 maakte men kans op één van de 20 Epos demo's op locatie. Afgelopen week hebben we 20 winnaars blij mogen maken. 

Lees meer...
Sfeerfoto visbeurs 2013

Heeft u ons kwartet ook in handen?

De visbeurs van 2013 is weer voorbij. We mogen tevreden terugkijken op een lange, maar indrukwekkende dag. De bezoekers van de 11e editie van de visbeurs hebben inspiratie opgedaan bij de vele standhouders. Het was een mooie dag om te proeven, een praatje te maken, bestellingen te plaatsen en u te laten inspireren op uw eigen vakgebied.

Lees meer...
smedes vlag

BBQ Workout werkt!

Op maandag 15 april gingen visspecialisten samen met Smedes aan de slag. In de fantastische kookstudio van Verstegen gaf Smedes een Barbecue Workout. Dat werkte, want de vishandelaren gingen vol ideeën en concrete voorbeelden naar huis!

Lees meer...

20 winnaars in de Smedes BBQ-Loterij

Zij winnen de BBQ Grill! In de Smedes BBQ-Loterij van 19 augustus t/m 13 september 2013 maakte men kans op één van de 20 complete BBQ tafelgrills. Pak u lot(en) erbij en ontdek of u tot één van de 20 gelukkige winaars behoort! 

Lees meer...

En de winnaar is...

De herintroductie van de Marge Maker blijkt een succes! En daar zijn we natuurlijk erg trots op. Alles werkt naar tevredenheid, zo blijkt. Ook hebben we tips ontvangen waardoor we blijven ontwikkelen.

De Marge Maker is niet alleen een heel handig en inspirerend hulpmiddel, er zat ook een actie aan gekoppeld. Wie zich voor 1 oktober 2013 inschreef maakte kans op een iPad. Maar liefst 115 registraties mochten we verwerken voor 1 oktober. 

Lees meer...
smedes vlag

Smedes ondersteunt visspecialist met vernieuwde Margemaker

Visspecialisten voegen steeds meer kant-en-klare gerechten aan hun assortiment toe. En ondanks de zwakke economische situatie blijken deze gemaksproducten nog steeds in de smaak te vallen bij consumenten. Smedes Fine Food heeft met het oog hierop zijn enkele jaren geleden ontwikkelde Margemaker grondig vernieuwd. “Met de nieuwe versie kunnen visspecialisten in no-time een recept zoeken, de bereidingswijze lezen en een verkoopprijs berekenen”.

Lees meer...
Strooibus met folder

De Allergenenwet in het kort

Vanaf 13 december 2014 gaat in Nederland een Europese wetgeving over allergenendeclaratie in werking. De vishandelaren moeten ten aanzien van onverpakte producten informatie geven aan hun klanten over de mogelijke aanwezigheid van veertien in de wet genoemde allergenen.

Lees meer...
Luxe visgourmet

Inspiratie voor Kerst: Smedes Inspiratie Waaier

Klanten van Smedes Fine Food ontvangen een Kerst Inspiratie Waaier. Een praktische uitgave met acht eenvoudig te bereiden recepten. Creatieve gerechten om uw kerstverkopen een extra impuls te geven. Probeer ze eens en ontdek dat Smedes het u makkelijk maakt!

Lees meer...
WebupdateSepKL

Nieuw: pure pasta uit Puglia

Smedes heeft pure Italiaanse pasta van Riscossa toegevoegd aan haar assortiment. Sinds 1902 maakt familiebedrijf Riscossa de beste pasta van pure ingrediënten. In de voor ­Nederlanders wat minder bekende regio Puglia (diep in de ‘laars’, richting de ‘hak’) staat hun pastificio, pastafabriek. Hier wordt op traditionele wijze pasta gemaakt met uitsluitend de beste harde tarwe. 

Lees meer...
Vitrinebakken

Nu ook vitrinemateriaal

Smedes breidt haar assortiment uit met vitrinemateriaal. Vanaf nu kunt u ook voor vitrinebakken en -schalen, toebehoren/accessoires en (groen) decoratiemateriaal bij ons terecht. 

Lees meer...
Naturekonws

Snackverpakking van suikerriet

Smedes heeft Natureko Bio-snackverpakkingen in haar assortiment opgenomen. Het verhaal achter deze ecologische verpakkingen is interessant om met klanten te delen!

Lees meer...
OosterzeZalmNw

Japanse zalm in bamboe ring

De Oosterse smaak wint nog steeds terrein in de Hollandse keuken en terecht. Veel vis, gecombineerd met sauzen uit de Aziatische keuken, mie en groenten zorgen voor heerlijk lichte maaltijden.

Lees meer...
WebupdateJan19KL

Vitrineschalen Casablanca: kleurrijk en praktisch

Smedes heeft haar assortiment vitrineschalen uitgebreid met de Casablanca-lijn. Deze heeft een uitbundige kleurstelling en zorgt ervoor dat uw versproducten in het oog springen bij uw klanten.

Lees meer...
Inspiratiedag04

De eerste inspiratiedag "de kracht van ons ambacht" succesvol verlopen

Smedes Fine Food organiseerde op maandag 3 oktober haar eerste Inspiratiedag voor visspecialisten in de eigen kookstudio: de Smaak Smederij van 10.00 tot 18.00 uur. Thema van de dag is ‘de kracht van ons ambacht’. De sfeer was ontspannen en inspiratievol en er was ruimte voor een echt goed gesprek, iets wat volgens de bezoekers van deze dag nog wel eens ontbreekt op grotere beurzen.

Lees meer...
WebupdateSepKL

Nieuw: Saus voor Lobster

Smedes Fine Food heeft een nieuwe saus voor u als visspecialist: Saus voor Lobster. Deze heeft een heerlijke schaaldierensmaak zonder garnituur. De saus vervangt de Smedes saus voor visbereiding.

Lees meer...
NieuwsCorona210-210-1.jpg

Smedes corona ready pakket

De coronacrisis is ingrijpend, ook voor jou als visspecialist. De overheid geeft richtlijnen om de veiligheid van je klanten en collega’s te waarborgen. Met het Smedes corona ready pakket heb je alle benodigdheden in één keer in huis. Het bevat:

Lees meer...

Smedes Inspiratiedag over "de kracht van ons ambacht"

Smedes Fine Food organiseert op maandag 3 oktober een Inspiratiedag voor visspecialisten. Deze vindt plaats in de eigen kookstudio: de Smaak Smederij. Zowel ambulante specialisten als detaillisten zijn welkom van 10.00 tot 18.00 uur aan de Voltaweg 22 in Bunschoten-Spakenburg. Thema van de dag is ‘de kracht van ons ambacht’

Lees meer...
WebupdateMrt20.jpg

Bijzonder: Visstokken met kibbeling

Speciaal voor de verkoop rond lunchtijd heeft Smedes een nieuwe gerecht ontwikkeld: Visstokken. De basis is een stokbrood en deze wordt belegd met onder meer kibbeling, Oosterse groentenmix en piri piri saus. Het recept met bereidingswijze en kostprijscalculatie vindt u op de Smedes MargeMaker.

Lees meer...
Japanse zalm in bamboe ring closeup

Visgerechten om door een (houten) ring te halen

Het assortiment Verpakkingen is uitgebreid met Houten bakringen. Deze houten ringen hebben een diameter van 13cm, zijn gevuld met bakpapier en zijn bedrukt met de tekst: 'Uw visspecialist'. Hierin presenteert u uw (oven)gerechten weer eens op een andere manier. Deze ringen zijn gevuld een lust voor het oog.

Lees meer...
WebupdateAugKL

Buckets voor de hele familie

Er zijn van die producten, die móét je gewoon proberen. Zoals deze opvallende buckets van Smedes. Ideaal voor een flinke (gezins)portie fish & chips of kibbeling. Naast de grote bucket (85oz) is er nu ook een kleinere variant (64oz). Die kleine is perfect voor een portie van 500gr. Probeer deze verpakkingen eens! Meer informatie of direct bestellen?  Bel Smedes of stuur een e-mail patrick@smedesfinefood.nl

Lees meer...
WebupdateFeb20.jpg

Zeezout, peper- en viskruidenmolens met uw eigen logo

Hoe blijft uw naam zichtbaar in de keuken, thuis bij uw klanten?  Met zeezout-, peper- en kruidenmolens! Ze zijn per 72 stuks te bestellen. Deze molens zijn zeer geschikt als relatiegeschenk, maar u kunt ze natuurlijk ook verkopen. De zeezout- en viskruidenmolen bevatten 100 gram, de pepermolen 50 gram.

Lees meer...
vervuilde ocean

Wel of geen gratis plastic tas?

Wanneer wel een gratis plastic tas? De rijksoverheid stelt twee duidelijke zaken: 1. wanneer ze etenswaren beschermen tegen vervuiling of besmetting en 2. in situaties waarbij levensmiddelen ongeschikt kunnen raken voor consumptie.

Lees meer...
ConsumentenlijnKL

Consumentenlijn uitgebreid met sauzen

Thuisvisbakken.nl introduceert na visbakmeel, viskruiden en visbakolie nu ook de bekende vissauzen voor de consument. Er zijn drie populaire smaken verkrijgbaar: ravigotte-,  cocktail- en knoflooksaus. Meer informatie of direct bestellen?  Bel Smedes of stuur een e-mail patrick@smedesfinefood.nl

Lees meer...
WebupdateJan20kl

Smedes Thuis, ook op uw toonbank?

Smedes gaat de uitstraling van haar consumentenverpakkingen veranderen. Onder het label Smedes Thuis krijgen de Visbakmeel, Viskruiden en Bakolie voor vis een nieuwe, stoere uitstraling.

Lees meer...
Visbeurs 2015 klaas in actie

Hoofdsponsor Smedes weer aanwezig tijdens de 12de editie van de Visbeurs

Als hoofdsponsor was Smedes Fine Food weer aanwezig tijdens de 12de editie van de nationale Visbeurs in Spakenburg. Wij zijn trots op ons hoofdsponsorschap! Hiermee ondersteunen wij een groot deel van de visspecialisten en dragen wij sterk bij aan innovatie middels de wedstrijd 'beste visspecialist van Nederland' in de categorie winkel en ambulant. Natuurlijk had ook Smedes Fine Food noviteiten te melden:

Lees meer...
WebupdateJul

Zomerse recepten voor extra omzet

Zin in wat extra omzet deze zomer? Smedes helpt je verder met nieuwe, makkelijk te maken  recepten voor oven en barbecue: 
-    Smokey BBQ en Mango chutney met kabeljauw
-    Teriyaki roodbaars met aardappel wedges

Lees meer...
Afhalen.jpg

Nieuwe werkwijze afhalen per 1 januari 2020

Smedes Fine Food gaat het afhaalproces van producten per 1 januari 2020 stroomlijnen.

Lees meer...
Puur marinades

Smedes marinades worden Puur!

Smedes marinades worden Puur! Inmiddels zijn de eerste nieuwe recepturen al uitgeleverd binnen de vishandel. Heeft u naar aanleiding van ons nieuwsbericht vragen, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Lees meer...
slide_stickers

Nieuwe serie van 5 etiketten

Smedes introduceert een nieuwe serie van vijf etiketten. Opvallende stickers die van een neutrale ­verpakking úw verpakking maken. Welke past bij úw ­verhaal? Bestel ze nu en kies uit: Dagaanbieding, Weekaanbieding, Uit eigen keuken, Nieuw en Onze BBQ Specialiteit.

Lees meer...
WebupdateDec19klkopie

Zalm Wellington, uw margemaker?

Met het oog op de feestdagen introduceert Smedes Fine Food een nieuw recept: zalm Wellington.

Lees meer...
banner-Smedes-home

De kansen van glutenvrij

Het aantal consumenten dat bewust kiest voor producten zonder gluten groeit. Naast mensen die om medische redenen glutenvrij eten (tegen de 200.000 Nederlanders), willen veel mensen wat vaker Glutenvrij eten. Daarom heeft Smedes haar Visbakmeel Glutenvrij nu ook in een grotere 5kg verpakking beschikbaar.

Lees meer...
WebupdateNov19kl

Babushka bakjes en cateringschalen

Smedes introduceert Babushka, een flexibel verpakkingssysteem dat bestaat uit drie formaten bakjes met deksel. 

Lees meer...
WebupdateOkt19kl

Foodstreet Smedes: streetfood op Visbeurs 2019

Op de Visbeurs laat Smedes Fine Food u kennismaken met vijf nieuwe streetfood recepten. Makkelijk te bereiden en niet alleen afkomstig uit de Aziatische keuken.

Lees meer...
WebupdateSep19kl.jpg

Pescado Tomatica met roodbaarsfilet

Dat ziet er zomers rood uit: Pescado Tomatica. Roodbaarsfilet, gamba's, cherry tomaatjes en blokjes mango geven dit lichte gerecht kleur!

Lees meer...
WebupdateAug19KL.jpg

Zomers gerecht: Poké Bowl

Experimenteer deze zomer eens met één van onze nieuwe recepten, zoals de hippe Pokebowl.

Lees meer...
WebupdateJuli19kl.jpg

Easy recept Penne Quatro Pesce

Smedes Fine Food heeft een nieuwe reeks van tien Easy recepten ontwikkeld en de bereiding ervan vastgelegd in korte filmpjes.

Lees meer...
WebupdateJuni19kl

Recept: Victoriabaars met mango chutney

Mango is één van de vruchten die het snelst in populariteit groeit. Smedes heeft dit tropische fruit gecombineerd met victoriabaarsfilet.

Lees meer...
WebupdateMei19KL.jpg

Fish & Chips boxen met een oranje tintje

Vis en friet samen in één verpakking: het kan met de Fish & Chips boxen van Smedes. Deze zijn verkrijgbaar in twee maten.

Lees meer...
WebupdateApr19KL.jpg

Pokebowl voor bewuste consument

Het aantal bewuste consumenten neemt toe en dit in alle leeftijdsgroepen. Deze categorie kiest vaker voor vis en groenten en laat vlees en suikerhoudende producten vaker links liggen.

Lees meer...
919