Rood Stamppotje.png

Spotlight op: eetpatronen in de winterstand

Nog even en de herfst doet zijn intrede in de natuur én het leven van de consument. Uit zowel onderzoek als marktcijfers blijkt dat het eetpatroon van Nederlanders aanzienlijk verandert in de koudere maanden. Hoe dat komt? Door het effect van klimaat op lichaam en geest, de beschikbaarheid van seizoengebonden ingrediënten en… tradities. Dit zijn de belangrijkste veranderingen:

Lees meer...
Scholpakketje.jpg

Spotlight op: marinades, meer dan smaakmaker alleen

Iedere visspecialist heeft ze wel staan: marinades, smaakmakers die allerlei visgerechten een heerlijke twist geven. Ze hebben een hartige, kruidige of zoetige touch en zijn te verwerken in en op allerlei gerechten. Over marinades is echter meer te zeggen dan de smaak alleen! Zes punten:

Lees meer...
SmedesVitrine.jpg

Spotlight op: vitrines met meerwaarde

De vitrine wordt vaak het visitekaartje van een viswinkel of verkoopwagen genoemd en terecht. De toonbank geeft de consument in één oogopslag een beeld van je bedrijf en je assortiment. De waarde van een goede vitrine gaat echter verder, het is ook een tool om klanten te informeren, inspireren en extra aankopen te stimuleren. Hieronder delen we een paar tips voor een goede vitrine. Wil je eens sparren over jouw toonbank en de samenstelling en presentatie van je assortiment? Maak een afspraak met culinair adviseur Erik Verbeek via erik@smedesfood.nl.

Lees meer...
SmedesSoep.jpg

Spotlight op: huisgemaakte soep

Van ‘Vier uur Cup-a-Soup’ tot de menukaart van sterrenrestaurants, soep is enorm populair bij jong en oud. En niet alleen in Nederland. Iedere internationale keuken heeft wel een eigen soep. De Fransen vallen voor Bouillabaisse, de Chinezen voor Hot and Sour Soup (Suan là tang) en de Thai houden van Tom Kha Gai. Elk land en zelfs elke regio heeft zijn eigen unieke soorten soep. Vaak zijn deze een afspiegeling van de lokale culinaire tradities en natuurlijk beschikbare ingrediënten.

Lees meer...
Bijverkoop.png

Spotlight op: extra omzet met aanverwante producten

‘Upselling’ noemen Amerikanen het, het naast je kernproducten verkopen van aanverwante artikelen. Het Nederlandse ‘bijverkoop’ en ‘nevenverkoop’ klinken minder spannend, maar vertellen hetzelfde. Ook de meeste visspecialisten verkopen meer dan gebakken vis, verse vis en visgerechten. De introductie van drie biersoorten door Smedes is aanleiding om wat mogelijkheden voor extra omzet onder de loep te nemen.

Lees meer...
Inhaakmomenten.jpg

Spotlight op: inhaakmomenten

De kalender van 2024 staat bol van de evenementen en gebeurtenissen die interessant zijn voor een breed publiek, en daarmee ook interessant voor visspecialisten die er graag op inspelen met speciale gerechten of aanbiedingen. Hieronder delen we 7 inhaakkansen (maar er zijn er meer):

Lees meer...
SpotlightopOlie.png

Spotlight op: visbakolie, eerst kiezen, dan slim gebruiken

De ene visbakolie is de andere niet. Samenstelling, consistentie en bakeigenschappen verschillen van soort tot soort. Welke olie past bij welke visspecialist? Dat is vaak heel persoonlijk. Smedes heeft onder Smedes-huismerk drie varianten beschikbaar die in prijs en kwaliteit verschillen. Zo is er voor iedere visspecialist een passende olie.

Lees meer...
PastaDellaMamma.jpg

Spotlight op: voorgekookt is uitgekookt

Nederlanders houden van de Italiaanse keuken en voor visspecialisten geldt hetzelfde. In heel veel vitrines liggen verse vispizza’s, lasagnes en pastamaaltijden. Feit is wel dat het maken van deze gerechten wat voorbereidingstijd kost en ze in de loop der jaren weinig vernieuwend zijn. Smedes introduceert nu nieuwe, koelverse pasta’s die op beide punten (voorbereiding en vernieuwing) een stap vooruit zijn: Pasta della Mamma.

Lees meer...
Margemaker.jpg

Spotlight op: inspiratie opdoen

Inspiratie is een cadeautje dat je fantasie wakker maakt en je in beweging zet om nieuwe gerechten te ontdekken in de wereld van creativiteit.

Lees meer...
Foodtrend.png

Spotlight op: 7 foodtrends voor 2024

Januari is de maand van de lijstjes en wij delen er ook een met u. We hebben in deze 'Spotlight op' zeven foodtrends voor u op een rij gezet.

Lees meer...
1914