In december zijn er weer heel veel lijstjes met foodtrends verschenen. Wij hebben ze gelezen en er zes uitgekozen die voor jou misschien interessant zijn.
Lees meer...In december zijn er weer heel veel lijstjes met foodtrends verschenen. Wij hebben ze gelezen en er zes uitgekozen die voor jou misschien interessant zijn.
Lees meer...De eindejaarsomzet is voor visspecialisten een spreekwoordelijke ‘kers op de taart’. Het is daarbij wel belangrijk om met het assortiment aan te sluiten op de wensen van consumenten. Wat die wensen zijn in 2024? Smedes zet een aantal trends op een rij.
Lees meer...De Indonesische archipel met zijn ontelbare eilanden heeft een rijke keukencultuur. Al in de 17e eeuw maakten Nederlanders via de VOC kennis met alle smaken, kleuren en ingrediënten. Als na 1949 veel Nederlanders uit ‘de gordel van smaragd terugkeren, nemen zij hun culinaire voorkeuren mee. In de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw openen zij Indische restaurants en maken nasi goreng en bami goreng ongekend populair. In alle lagen van de bevolking. Met name bij de brede middenklasse staat Indisch eten regelmatig op het menu.
Lees meer...Bijna iedere fishprofessional heeft ze in de vitrine: wraps met zalm, roomkaas, bieslook en rucola. Op verjaardagen en andere feestjes zijn ze enorm populair als hapje. Ook rond de lunch gaan er heel wat over de toonbank. De wrap biedt echter meer creatieve mogelijkheden, zeker voor visspecialisten. Dit zijn de vijf meest populaire wrapvariaties:
Lees meer...Nog even en de herfst doet zijn intrede in de natuur én het leven van de consument. Uit zowel onderzoek als marktcijfers blijkt dat het eetpatroon van Nederlanders aanzienlijk verandert in de koudere maanden. Hoe dat komt? Door het effect van klimaat op lichaam en geest, de beschikbaarheid van seizoengebonden ingrediënten en… tradities. Dit zijn de belangrijkste veranderingen:
Lees meer...Iedere visspecialist heeft ze wel staan: marinades, smaakmakers die allerlei visgerechten een heerlijke twist geven. Ze hebben een hartige, kruidige of zoetige touch en zijn te verwerken in en op allerlei gerechten. Over marinades is echter meer te zeggen dan de smaak alleen! Zes punten:
Lees meer...De vitrine wordt vaak het visitekaartje van een viswinkel of verkoopwagen genoemd en terecht. De toonbank geeft de consument in één oogopslag een beeld van je bedrijf en je assortiment. De waarde van een goede vitrine gaat echter verder, het is ook een tool om klanten te informeren, inspireren en extra aankopen te stimuleren. Hieronder delen we een paar tips voor een goede vitrine. Wil je eens sparren over jouw toonbank en de samenstelling en presentatie van je assortiment? Maak een afspraak met culinair adviseur Erik Verbeek via erik@smedesfood.nl.
Lees meer...Van ‘Vier uur Cup-a-Soup’ tot de menukaart van sterrenrestaurants, soep is enorm populair bij jong en oud. En niet alleen in Nederland. Iedere internationale keuken heeft wel een eigen soep. De Fransen vallen voor Bouillabaisse, de Chinezen voor Hot and Sour Soup (Suan là tang) en de Thai houden van Tom Kha Gai. Elk land en zelfs elke regio heeft zijn eigen unieke soorten soep. Vaak zijn deze een afspiegeling van de lokale culinaire tradities en natuurlijk beschikbare ingrediënten.
Lees meer...‘Upselling’ noemen Amerikanen het, het naast je kernproducten verkopen van aanverwante artikelen. Het Nederlandse ‘bijverkoop’ en ‘nevenverkoop’ klinken minder spannend, maar vertellen hetzelfde. Ook de meeste visspecialisten verkopen meer dan gebakken vis, verse vis en visgerechten. De introductie van drie biersoorten door Smedes is aanleiding om wat mogelijkheden voor extra omzet onder de loep te nemen.
Lees meer...De kalender van 2024 staat bol van de evenementen en gebeurtenissen die interessant zijn voor een breed publiek, en daarmee ook interessant voor visspecialisten die er graag op inspelen met speciale gerechten of aanbiedingen. Hieronder delen we 7 inhaakkansen (maar er zijn er meer):
Lees meer...De ene visbakolie is de andere niet. Samenstelling, consistentie en bakeigenschappen verschillen van soort tot soort. Welke olie past bij welke visspecialist? Dat is vaak heel persoonlijk. Smedes heeft onder Smedes-huismerk drie varianten beschikbaar die in prijs en kwaliteit verschillen. Zo is er voor iedere visspecialist een passende olie.
Lees meer...Nederlanders houden van de Italiaanse keuken en voor visspecialisten geldt hetzelfde. In heel veel vitrines liggen verse vispizza’s, lasagnes en pastamaaltijden. Feit is wel dat het maken van deze gerechten wat voorbereidingstijd kost en ze in de loop der jaren weinig vernieuwend zijn. Smedes introduceert nu nieuwe, koelverse pasta’s die op beide punten (voorbereiding en vernieuwing) een stap vooruit zijn: Pasta della Mamma.
Lees meer...Inspiratie is een cadeautje dat je fantasie wakker maakt en je in beweging zet om nieuwe gerechten te ontdekken in de wereld van creativiteit.
Lees meer...Januari is de maand van de lijstjes en wij delen er ook een met u. We hebben in deze 'Spotlight op' zeven foodtrends voor u op een rij gezet.
Lees meer...