SmedesSoep.jpg

Spotlight op: Huisgemaakte soep

Van ‘Vier uur Cup-a-Soup’ tot de menukaart van sterrenrestaurants, soep is enorm populair bij jong en oud. En niet alleen in Nederland. Iedere internationale keuken heeft wel een eigen soep. De Fransen vallen voor Bouillabaisse, de Chinezen voor Hot and Sour Soup (Suan là tang) en de Thai houden van Tom Kha Gai. Elk land en zelfs elke regio heeft zijn eigen unieke soorten soep. Vaak zijn deze een afspiegeling van de lokale culinaire tradities en natuurlijk beschikbare ingrediënten.

Lees meer...
Bijverkoop.png

Spotlight op: Extra omzet met aanverwante producten

‘Upselling’ noemen Amerikanen het, het naast je kernproducten verkopen van aanverwante artikelen. Het Nederlandse ‘bijverkoop’ en ‘nevenverkoop’ klinken minder spannend, maar vertellen hetzelfde. Ook de meeste visspecialisten verkopen meer dan gebakken vis, verse vis en visgerechten. De introductie van drie biersoorten door Smedes is aanleiding om wat mogelijkheden voor extra omzet onder de loep te nemen.

Lees meer...
Inhaakmomenten.jpg

Spotlight op: Inhaakmomenten

De kalender van 2024 staat bol van de evenementen en gebeurtenissen die interessant zijn voor een breed publiek, en daarmee ook interessant voor visspecialisten die er graag op inspelen met speciale gerechten of aanbiedingen. Hieronder delen we 7 inhaakkansen (maar er zijn er meer):

Lees meer...
SpotlightopOlie.png

Spotlight op: Visbakolie, eerst kiezen, dan slim gebruiken

De ene visbakolie is de andere niet. Samenstelling, consistentie en bakeigenschappen verschillen van soort tot soort. Welke olie past bij welke visspecialist? Dat is vaak heel persoonlijk. Smedes heeft onder Smedes-huismerk drie varianten beschikbaar die in prijs en kwaliteit verschillen. Zo is er voor iedere visspecialist een passende olie.

Lees meer...
PastaDellaMamma.jpg

Spotlight op: voorgekookt is uitgekookt

Nederlanders houden van de Italiaanse keuken en voor visspecialisten geldt hetzelfde. In heel veel vitrines liggen verse vispizza’s, lasagnes en pastamaaltijden. Feit is wel dat het maken van deze gerechten wat voorbereidingstijd kost en ze in de loop der jaren weinig vernieuwend zijn. Smedes introduceert nu nieuwe, koelverse pasta’s die op beide punten (voorbereiding en vernieuwing) een stap vooruit zijn: Pasta della Mamma.

Lees meer...
Margemaker.jpg

Spotlight op: inspiratie opdoen

Inspiratie is een cadeautje dat je fantasie wakker maakt en je in beweging zet om nieuwe gerechten te ontdekken in de wereld van creativiteit.

Lees meer...
Foodtrend.png

Spotlight op: 7 foodtrends voor 2024

Januari is de maand van de lijstjes en wij delen er ook een met u. We hebben in deze 'Spotlight op' zeven foodtrends voor u op een rij gezet.

Lees meer...
1914