Vossole2.jpg

Utrecht: Vishandel Vossole Zeist

Er zijn niet zo heel veel viswinkels in Nederland die al voor de Tweede Wereldoorlog hun deuren openden. Vishandel Vossole in Zeist heeft wel zo’n eerbiedwaardig lange geschiedenis. Het bedrijf bestaat inmiddels 88 jaar en de derde generatie staat aan het roer.

Lees meer...
SchotBout2.jpg

Zuid-Holland: Schot-Bout Brielle

Opeens was Brielle landelijk in het nieuws: tijdens zijn toespraak voor de Tweede Kamer haalde de Oekraïense president Zelensky het historische stadje aan. Of het deze zomer leidt tot extra toeristen? Als dat zo is profiteert vishandel Schot-Bout er zeker van mee. 

Lees meer...
UrkerVishalSneek.jpg

Friesland: Urker Vishal Sneek

In 1992 stoppen vader Bos en zijn zoons Willem en Gerrit met de visvangst. Hun kotter wordt verkocht en ze steken de hoofden bij elkaar: wat gaan we nu doen?

Lees meer...
Karel, Monique en Anne.jpg

Noord-Brabant: Vishandel Krekels

In 1928 opent de oma van Karel Krekels (55) een winkeltje in Bladel. Opa verdient zijn brood als sigarenmaker, oma is van de ondernemende soort en ziet mogelijkheden voor extra inkomen. 

Lees meer...
Vishandel Harms.jpg

Groningen: Vishandel Harms

1984. Nederland gaat gebukt onder een zware economische crisis. In januari bereikt de werkloosheid een recordhoogte: 639.000 mensen hebben geen baan. In de provincie Groningen hakt de recessie er nog dieper in, daar valt een hele bedrijfstak – de strokartonindustrie – om. De dan 30-jarige Henk Harms besluit zijn kansen te beproeven in de vis. 

Lees meer...
FransErkens.png

Limburg: Vishandel Erkens

“Ik ben al meer dan 40 jaar voor mezelf actief als ambulante visspecialist. We staan met twee verkoopwagens in Sittard, Brunssum, Simpelveld, Gulpen, Eijsden, Beek, Steijn en Echt”, somt Frans Erkens een bijna aardrijkskundige rij op. “Eerder hadden we drie verkoopwagens, maar weet je wat het probleem is: je vindt geen gemotiveerde mensen meer.

Lees meer...
1747