Visloempia.jpg

Chinese visloempia... met pasta!

De visloempia is bekend en geliefd bij fishprofs en dan vooral met de bami-vulling. Smedes geeft er een nieuwe twist aan met een pastavariant. Pasta is nog altijd met stip het meest populaire gerecht in de Nederlandse huishoudens!

Lees meer...
Stamppot tomaat (1).jpg

Winters stamppotje met kabeljauw en tomaat

De 'r' zit weer in de maand en dit bekekent dat de herfst eraan komt. Uw klanten schakelen zo zoetjesaan over op het winterse eetpatroon met wat steviger maaltijden. Daar past dit stamppotje met kabeljauw en tomaat prima bij. Door toevoeging van chorizoworst, Tasty tomato tapenade (Bresc) en Smedes marinade Wereld krijgt het gerecht een lekkere, uitgesproken smaak. https://www.margemaker.nl

Lees meer...
OmslagZalmschotel.jpg

Italiaanse zomerpasta met zalm

Zalm + pasta blijkt steeds weer een succesformule voor de visspecialist. Daarom heeft Smedes een nieuwe, zomerse variant op dit thema gemaakt. Deze is zeer eenvoudig te bereiden!

Lees meer...
SmedesPastaGarnalen.jpg

Zomer: tijd voor makkelijke maaltijden

Nu de vakanties in Nederland zijn begonnen en de temperatuur zomerse waarden bereikt, neemt de vraag naar makkelijke maaltijden toe. Smedes helpt de visspecialist om van deze trend te profiteren. Bijvoorbeeld met het nieuwe gerecht Pasta Portofino met garnalen! Dit zijn de vijf ingrediënten:

Lees meer...
SmedesSoep.jpg

Kreeften-currysoep met doperwten en gamba

Met soep uit eigen keuken hebben visspecialisten een flexibele en makkelijke omzettroef in handen. De bereiding is eenvoudig, ook die van van deze kreeften-currysoep met doperwten en gamba.

Lees meer...
SmedesHaringUmami.jpg

Haring Umami: Hollandse Nieuwe, Japanse twist

Het Hollandse Nieuwe seizoen komt eraan en voor visspecialisten die eens 'iets anders' willen heeft Smedes een eenvoudig te bereiden recept ontwikkeld: Haring Umami.

Lees meer...
Slider.jpg

Aspergetijd: girasoli pasta met kabeljauw en asperges

April en mei zijn dé aspergemaanden. Het witte goud ligt inmiddels bij de groentespecialist en dat betekent: aspergeritis.

Lees meer...
SmedesPortugal.png

Portugese ovenschotel

Bacalhau, dat is Portugees voor kabeljauw en deze vis is hoofdingrediënt van een nieuwe ovenschotel die Smedes heeft ontwikkeld.

Lees meer...
Walnoten-zeewolf-smedes.png

Noten-zeewolf puree: lekker licht

Het eerste Smedes-recept van 2024 sluit aan bij de wens van consumenten om in de eerste maanden wat lichter te eten.

Lees meer...
SmedesGamba.jpg

Makkelijk recept: Gamba's met breekbrood

Op drukke momenten toch je klanten verrassen met een nieuw recept? Ga dan aan de slag met deze Gamba's met breekbrood.

Lees meer...
SoepSmedes.jpg

Soep: de makkelijke margemaker

Nederlanders houden van soep en visliefhebbers nog meer! Zeker als deze bereid is met de meest verse ingrediënten!

Lees meer...
SmedesCrispy.jpg

Crispy zeebaars met zoete aardappel

Nederlanders zijn dol op krokant en vinden een crispy ingrediënt lekker bij bijvoorbeeld maaltijdgerechten. De zeebaars met zoete aardappel, een nieuwe recept van Smedes, heeft zo'n 'krokantje'.

Lees meer...
Zelfbediening.jpg

Grab & Go: meer omzet met zelfbediening

Dat een deel van de consumenten haast heeft is voor iedere ­vis­specialist herkenbaar, zeker richting einde van de dag. Daarom hebben super­markten en steeds meer slagerijen zelfbedieningsmeubels waar maaltijden, borrelbites en drankjes ‘voor het grijpen’ liggen. Ook een aantal Smedes-klanten werkt met dit Grab & Go concept en... met succes! 

Lees meer...
PokebowlWebsite.jpg

Pokebowl immens populair

De pokebowl is en blijft immens populair en dat is niet verwonderlijk. Het is immers comfortfood bij uitstek: een gerecht dat gezondheid, een kleurrijke uitstraling en ontspannen gemak combineert. Het aantal Smedes-klanten dat eigenbereide pokebowls in de vitrine heeft groeit ook nog steeds.

Lees meer...
PaellaDorade.jpg

Zomers recept: pittige paella met dorade

In de zomer kiezen heel wat mensen in de keuken voor wat meer gemak. Met het nieuwe paellarecept van Smedes maakt u het klanten niet alleen makkelijk, maar verrast ze ook met een lekker pittige smaak.

Lees meer...
Juni2023.jpg

BBQ-tip: Zalm op een cederhout plankje

Geef je BBQ-omzet een mooie push met de cedarhout barbecueplank! Deze geeft zalm en andere gerechten op houtskool- en gasbarbecue een fijne rooksmaak.

Lees meer...
PickupPoint2.jpg

Nieuw: Smedes Pick-up Point voor 24/7 afhalen bestellingen

Klanten die in de omgeving van onze vestigingsplaats Bunschoten-Spakenburg wonen of werken, maken regelmatig gebruik van de mogelijkheid om producten af te halen. Met ingang van 26 juni 2023 kunnen zij zelfs 24/7 terecht in ons nieuwe Pick-up Point! Hier staan bestellingen klaar. Het nieuwe Pick-up Point kent wel een paar spelregels. 

Lees meer...
Webmei.jpg

Recept: Zoete aardappelgratin met chimichurri en kabeljauw

Chimichurri is een saus en marinade uit de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. Daar wordt deze vooral gebruik bij gegrild vlees, maar Smedes combineert het met kabeljauw.

Lees meer...
CurryIndianSmedes.jpg

Indian Curry visroerbak met La Fish van Epos

Epos lanceert onder de naam La Fish gezonde, pure en heerlijke smaakmakers voor de visspecialist. Smedes met de India Curry marinade een eenvoudig te maken visroerbak gemaakt.

Lees meer...
WebupdateMart23.jpg

Nieuwe Kraft snackverpakkingen

Smedes biedt de visspecialist nu nog meer keuze in snackverpakkingen. Naast de bekende plastic en suikerriet lijnen, zijn er nu ook bakjes van kraft papier.

Lees meer...
Bakje.jpg

Nieuwe wetgeving Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen

Per 1 januari 2023 is de Afvalbeheerbijdrage Verpakkingen veranderd. De veranderingen zorgen ervoor dat de verpakkingen die u gebruikt als visspecialist een hogere prijs krijgen, ongeacht bij wie u ze aanschaft. Hieronder lichten we de belangrijkste zaken toe.

Lees meer...
Transparantebakjes.jpg

Nieuwe bakjes met klapdeksel

De Smedes verpakkingslijn is uitgebreid met ovale, transparantie bakjes met een klapdeksel. Deze zijn verkrijgbaar in 8 maten, van 50 cc tot 1000 cc. De Smedes bakken met klapdeksel zijn ideaal voor de visspecialist. Waarom?
 

Lees meer...
OosterseZalm.jpg

Oosterse roerbakschotel met zalm

De consument houdt van de Oosterse keuken en daarvoor bieden zowel restaurants als supermarkten de nodige mogelijkheden. Wie weinig tijd heeft om te koken, kan ook bij u als visspecialist terecht voor een maaltijd. Tenminste, als u deze nieuwe Oosterse roerbakschotel met zalm een plekje in de vitrine geeft. 

Lees meer...
December.jpg

Veel succes in de kersttijd

Het team van Smedes wenst u veel (verkoop)succes in de kersttijd. Wij doen er alles aan om te zorgen dat u bestelde producten tijdig in huis heeft. Als u onze besteltool gebruikt is het mogelijk om 24-7 producten te bestellen.

Lees meer...
ZalmgratisSmedes.jpg

Mediterraanse zalmgratin

Een makkelijk te maken kant-en-klaar gerecht met zalm en aardappel: dat is de Mediterraanse Zalmgratin.

Lees meer...
VisstokkenKL.jpg

Visstokken met kibbeling

Een half stokbroodje, kibbeling, oosterse groenten, geraspte mozzarella en piri piri saus. Dat zijn de ingrediënten van de visstok.

Lees meer...
PostTortilla.jpg

Nieuw van Smedes: tortilla’s

Smedes heeft haar assortiment uitgebreid met tortilla’s onder eigen merk. Deze hebben een fijne broodsmaak die perfect aansluit bij de smaak van vis. De wraps zijn verkrijgbaar in twee diameters (25 en 30 cm) en verpakt per 18 stuks. In de voordelige omdoos zitten 6 x 18 stuks.

Lees meer...
SushiDonutWeb.jpg

Sushi Donut is zomertopper

Hij is eenvoudig te maken en ziet er in de vitrine uit als een traktatie: de sushi donut van Smedes. In een Easy receptfilm laten we zien hoe eenvoudig dit gerecht te maken is.

Lees meer...
SmedesBBQspies.jpg

Vis BBQ-spies in luxe uitvoering

Deze luxe Vis-BBQ-Spies heeft als basis een houten kebab stokje. Daarop stapel je om en om stukjes vis en groenten (courgette, aubergine, paprika).

Lees meer...
Tandoori-met-vis.jpg

Vis Tandoori: eenvoudig bereiden, makkelijk verkopen

Het Indiase gerecht Tandoori kennen veel consumenten van de versie met kip. Smedes heeft er nu een heerlijk romige variant met vis gemaakt!

Lees meer...
Visstok.jpg

Visstok: nieuwe snack

Voor klanten met hartige trek heeft Smedes een nieuw gerecht ontwikkeld: de visstok. Dit is een stokbroodje met Oosterse groentenmix, kibbeling en een laagje mozzarella. PiriPiri saus geeft een fijn smaakaccent.

Lees meer...
Webupdatejan22.jpg

Mac & Cheese maar dan rijker

'Macaroni met kaas', ook bekend als Mac & Cheese, is vooral in Amerika en Engeland populair. Het oven-pastagerecht wordt traditioneel bereid door macaroni te mengen met kaassaus en te gratineren met geraspte kaas. Smedes heeft een eigen recept ontwikkeld... net even rijker met zalm en bloemkoolroosjes!

Lees meer...
Webupdatedec21.jpg

Zalmkrans: gerecht voor kerst

Het is altijd aantrekkelijk om in december nieuwe gerechten te introduceren als visspecialist, maar deze moeten wel snel te maken zijn. Smedes heeft met het oog hierop een zalmkrans met aioli ontwikkeld.

Lees meer...
Webupdateokt21.jpg

Havercrackers creatief en hip

Producten met haver worden steeds populairder, zeker bij uw klanten die bewust eten. Smedes heeft daarom haar assortiment uitgebreid met havercrackers van OnOats. 
 

Lees meer...
FishChipspapier.jpg

Vetdicht papier voor Fish & Chips

Het aantal visspecialisten dat Fish & Chips aanbiedt, groeit nog steeds. Daarom introduceerde Smedes enkele jaren geleden de bekende fish & chips boxen. Daar is nu een product aan toegevoegd: vetdicht papier. Deze vellen van 30 x 30 cm hebben de look van een Engelse krant en zijn verkrijgbaar per 300 stuks. Ze zijn ideaal voor het creatief verpakken van gebakken vis en friet, maar ook geschikt als accent op een bord of plank.
 

Lees meer...
WebupdateSep21.jpg

Duurzaam verpakken: ontdek de kracht van kraft

Steeds meer consumenten vermijden kunststof verpakkingen. Als visspecialist kun je inspelen op deze wens. Met duurzame verpakkingen van kraftpapier en karton. Smedes Fine Food heeft een nieuwe lijn kraftverpakkingen ontwikkeld. Deze zijn voorzien van een hippe vormgeving die aansluit bij de groeiende voorkeur van consumenten voor eerlijke voeding. Het thema LOVE PURE FOOD geeft de diverse verpakkingen één uitstraling en vertelt precies waar jij als visspecialist voor staat: pure voeding en een voorliefde voor natuurlijke producten. 

Lees meer...
WebupdateAug21.jpg

Nieuw zomers recept: tonijn-wortelwrap

Wraps zijn bij veel visspecialisten een verkoopsucces. Het mooie van wrapgerechten is dat ze eenvoudig en snel te bereiden zijn en er bovendien enorm veel recepten beschikbaar zijn. Op de Smedes Margemaker staan inmiddels 19 verschillende recepten, onder meer met zalm, tonijn, gamba's en makreel. Deze week heeft Smedes nog een variant toegevoegd: de tonijn-wortelwrap.

Lees meer...
WebupdateJun21.jpg

Nieuwe look Smedes (dip)sauzen

Smedes heeft de emmers (dip)sauzen een nieuwe look gegeven. Niet alleen omdat het goed is om af en toe de uitstraling te vernieuwen, óók omdat we een paar functionele aanpassingen hebben gedaan. Zo is de leesbaarheid van de sausnaam verbeterd en ook voor uw klanten op een paar meter afstand goed te lezen. De komende weken worden steeds meer sauzen in de nieuwe emmers geleverd. 

Lees meer...
WebupdateJun21.jpg

Gratis trolley bij Smedes Visbakmeel

Leuke zomeractie van Smedes: Bij aanschaf van 25 zakken Smedes Visbakmeel à 12,5 kg ontvangt u een Smedes travel case. Handig nu we weer wat meer kunnen reizen!

Lees meer...
WebupdateAMei21.jpg

Mooi zomers recept: croque uit Beieren

Een mooi zomers artikel met slechts vijf ingrediënten, dat is de Beierse croque met als basis kabeljauwfilet.

Lees meer...
WebupdateApr21kl

Nieuwe vensterdoos voor bakjes en sleetjes

Smedes heeft een nieuwe vensterdoos ontwikkeld met het oog op de verkoop van barbecue tapas. In de luxe ecolook vensterdoos is plek voor 4 tapas schaaltjes of 2 tortilla sleetjes. Een feestje om mee te geven!

Lees meer...
WebupdateMrt21.jpg

Woensdag wordt Gebakken Vis Dag

Woensdag Gebakken Vis Dag in uw winkel of op uw standplaats? Geef het extra accent met het Smedes promopakket!

Lees meer...
WebupdateFeb21.jpg

Recept past bij huidige trend

Zalm, prei, krieltjes en roomkaas, met deze vier basisingrediënten heeft Smedes een ready-to-eat gerecht samengesteld dat perfect aansluit bij de huidige trends. Meer vis, meer groenten en... meer gemak.

Lees meer...
WebupdateJan21.jpg

Kant-en-klare maaltijden verpakken anno 2021

Mede door de sluiting van horeca is het segment kant-en-klare gerechten bij veel ­visspecialisten sterk gegroeid in 2020. Verpak uw maaltijden efficiënt met een topseal­folie! Dat kan eenvoudig door gerechten te sealen met een topsealmachine voor de C-Pet maaltijdschalen van Smedes. Deze zijn er in 1-, 2- en 3-vaks uitvoering.

Lees meer...
WebupdateDEC20.jpg

Mooi verpakt, maximaal effect

Schaaltjes, bakjes, trays... Smedes heeft een uitgebreide collectie materialen die verpakken én mooi presenteren combineren. Bestel ­tijdig uw voorraad, want nu de horeca massaal maaltijden bezorgt, is de vraag zeer groot en krijgen wij producten trager uitgeleverd.

Lees meer...
WebupdateNov20kl.jpg

Nieuw bij Smedes: smaaksensaties va Bresc

Voor de visspecialist die een stap verder wil gaan in smaak heeft Smedes goed nieuws: we presenteren nu ook de sauzen, marinades, spreads en dips van Bresc. Dit is een Nederlandse specialist in koelverse knoflook- en kruidenproducten. 

Lees meer...
WebupdateOkt20.jpg

Kibbeling bevat minder vet dan boterham met kaas en boter

Het zou een quizvraag kunnen zijn: Wat bevat meer vet, een bruine boterham met boter en kaas van 100 gram of een portie warmgebakken kibbeling van 100 gram? Het antwoord zal u misschien verbazen: het broodje kaas bevat vier keer zoveel vet als een portie kibbeling. Smedes liet dit onderzoeken door een laboratorium. 

Lees meer...
920