Kreeften-currysoep met doperwten en gamba

Met soep uit eigen keuken hebben visspecialisten een flexibele en makkelijke omzettroef in handen. De bereiding is eenvoudig, ook die van van deze kreeften-currysoep met doperwten en gamba.

Ingrediënten

  • 4000 ml Water
  • 1000 gram Gamba gepeld 16/2
  • 1000 gram Doperwten (diepvries)
  • 5 stuk Bosui (bosje)
  • 800 gram Knorr Prof. Thaise rode currysoep
  • 3000 gram Smedes Saus voor lobster
  • 750 gram van Bresc Mango en habanero salsa
     

Voor de verpakking

  • Soepbekers 565cc + zwarte deksel
  • Etiketten POA ‘Proef ons ambacht’

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook
  • Meng de saus voor lobster, de Thaise rode currysoep en de doperwten erdoor en laat dit voor ca. 8 minuten zachtjes koken
  • Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep
  • nijd de gamba’s door de helft, en snijd de bosui fijn
  • Zet de soepbekers klaar, twee in elkaar. Verdeel de rauwe gamba’s in de bekers en vul de bosui en de mango salsa
  • Giet vervolgens de kokende soep direct uit de pan/ketel in de dubbele beker tot aan de rand
  • lik de deksel op de beker van achter naar voor
  • Draai de bekers om en verwijder de dubbele beker (door ze te draaien worden ze van binnen gepasteuriseerd)

Consumentenbereiding

Warm de soep in een pannetje, de soep mag niet koken

SmedesSoep.jpg

920