Spotlight op: huisgemaakte soep

En de visspecialist? Die profiteert mee van de populariteit als hij eigen soepspecialiteiten in de vitrine legt. Het is een makkelijke margemaker omdat:

  • De bereiding eenvoudig is: soep maken kost weinig tijd en vergt geringe investeringen en werkruimte.
  • Het aantal variaties bijna oneindig is: je verrast consumenten regelmatig met een nieuwe soep.
  • Het voorkomt voedselverspilling: je kunt vis, waarvan je net even te veel op voorraad hebt, erin verwerken.
  • Het alle ruimte biedt om aan te sluiten bij je klanten: van relatief alledaagse Bretonse vissoep tot culinaire kreeften-currysoep met doperwtjes en gamba's, voor elk klantprofiel is er wel een passende soep.
  • Het voorkomt nee-verkopen: huisgemaakte soep is erg geschikt voor vriesvers, dus je kunt altijd soep op voorraad hebben.
  • Praktische tips

Huisgemaakte soep in je assortiment opnemen? Lees deze tips even door!

  • Bewaar soep veilig: altijd onder 4°C of in warme toestand boven 90°C.
  • Bekers met een eenmalige clicksluiting worden heet afgevuld. Door ze om te draaien (‘op z’n kop’) worden ze van binnen gepasteuriseerd.
  • Gebruik een geijkte thermometer om de temperaturen te controleren.
  • Mors tijdens het afvullen niets op de rand van de verpakking. Hierdoor kan besmetting ontstaan!
  • Geef klanten duidelijk advies over de beperkte houdbaarheid, bijvoorbeeld d.m.v. een (prijs)sticker met de uiterste consumptiedatum.
  • Warme soep is alleen voor consumptie ter plekke of onderweg. Vertel klanten de warm meegegeven soep thuis niet opnieuw op te warmen.
  • Bied voor thuisconsumptie de soepen in gekoelde of bevroren toestand aan.
  • Volg altijd de HACCP-regels!

Knorr soepen

Knorr heeft een naam op het gebied van soepen op poederbasis. De Bisque (Bretonse) vissoep is één van de meest populaire vissoepen bij klanten van Smedes. Maar er zijn meer smaken beschikbaar!

Smedes heeft alles voor jouw succes

Wil je aan de slag met huisgemaakte soep of zoek je nieuwe inspiratie? Smedes heeft op de Margemaker tien soeprecepten met onder meer kabeljauw, zalm, makreel en (rivier)kreeft. Door deze soepen met een andere vissoort te bereiden, geef je er makkelijk een eigen twist aan. In ons assortiment vind je ook de Knorr Professional soepen, croutons, soepbekers en zelfs een 8 liter soepketel voor buffetten en catering.

SmedesSoep.jpg

1914