Spotlight op: inspiratie opdoen

Inspiratie is een cadeautje dat je fantasie wakker maakt en je in beweging zet om nieuwe gerechten te ontdekken in de wereld van creativiteit.

Deze tekst klinkt een beetje soft maar raakt wel de kern. Wie als visspecialist aan klanten een nieuw product of nieuw (kant en klaar) gerecht wil presenteren, moet in beweging komen. Gelukkig staat Smedes Fine Food klaar met 5 manieren om inspiratie op te doen. We delen onze kennis en ervaring met jou. Hoe?

Nieuwe recepten

Iedere maand lanceren we een nieuw recept. Die vind je in onze Smaak folder, kijk maar op pagina 8 van deze editie. We proberen recepten zo toegankelijk mogelijk te houden, dus de bereiding is relatief eenvoudig en het aantal ingrediënten niet te uitgebreid. We weten dat je tijd kostbaar is door personeelskrapte, dus we houden de meeste recepten ‘easy’.

Smedes Margemaker

Alle recepten, ook die uit het verleden, staan in onze online database Smedes Margemaker. Inmiddels zijn dat er zo’n 300 en ze zijn gericht op de visspecialist. Naast ingrediënten, bereidingswijze en consumen-tenbereiding is er ook een calculatietool. Je kunt heel eenvoudig de kostprijs en gewenste marge vertalen in een verkoopprijs. De Smedes Margemaker heeft ook een handige zoekfunctie. Daarmee kun je bijvoorbeeld op vissoort zoeken. Goed om te weten: de recepten zijn alleen voor jou als visspecialist te zien. Vraag een inlog aan via patrick@smedesfood.nl.

Smedes Smederij

In ons bedrijf in Bunschoten-Spakenburg is de Smedes Smederij, een professionele kookstudio waar we nieuwe producten en gerechten ontwikkelen voor de visbranche. Hier is ook ruimte voor vaktrainingen en kookdemo’s. Wil je een keer met collega’s of je team aan de slag in de keuken? Dat kan! Neem contact op met Patrick van Garderen en leg je wensen of ideeën aan hem voor (patrick@smedesfood.nl).

Culinair adviseur

Smedes heeft speciaal voor de visdetaillist en ambulante visspecialist een culinair adviseur: Erik Verbeek. Hij kent jouw vak van binnenuit en kan je helpen bij de samenstelling van je assortiment, het bereiden van gerechten en het verkoop-gericht inrichten van je vitrine. Een keer sparren met Erik? Doen! Je kunt hem bereiken via erik@smedesfood.nl.

Vraag en antwoord

Wie Smedes belt krijgt één van de medewerkers van onze binnendienst aan de lijn. Deze collega’s hebben veel kennis van jouw vak en geven graag antwoord op je vragen. Over producten maar ook het gebruik ervan.

o

1914