Spotlight op: Inhaakmomenten

De kalender van 2024 staat bol van de evenementen en gebeurtenissen die interessant zijn voor een breed publiek, en daarmee ook interessant voor visspecialisten die er graag op inspelen met speciale gerechten of aanbiedingen. Hieronder delen we 7 inhaakkansen (maar er zijn er meer):

• Aspergetijd

Het witte goud ligt inmiddels bij de groentespecialist en dat betekent: aspergeritis! Veel Nederlanders zijn besmet met dit culinaire ‘virus’. Inhaken is niet zo moeilijk met het nieuwe aspergerecht van Smedes. Dit vindt u in de Smedes Margemaker.

• Oranjeweek

Tijdens de week van Koningsdag (zaterdag 27 april) en Bevrijdingsdag (zondag 5 mei) zijn er overal veel activiteiten. Een mooi moment om wat extra nadruk te leggen op Hollandse gerechten of Hollandse vissoorten. Bijvoorbeeld de bekende scholrolletjes, één van de meest succesvolle Smedes recepten. Zie ook de Smedes Margemaker.

• BBQ-tijd

Er zijn mensen die het hele jaar door de barbecue aansteken, maar de piek ligt in mei en juni. Dankzij de marinades van Smedes maak je heel snel en makkelijk BBQ-gerechtjes met vis. Verkoop je ze in de bekende Smedes aluminiumbakjes, dan hoeft de klant ze alleen nog maar op het rooster te leggen.

Tip: zoek met trefwoord ‘barbecue’ in de Smedes Margemaker.

• Hollandse Nieuwe

Deze staat ongetwijfeld al in jd agenda: de start van het haringseizoen, naar verwachting in de week van 10 juni. Misschien dit jaar de promotie een nieuwe twist geven met onze “Proef onze Haring” beachflag, gevelvlag, poster en cocktailprikkers?

• EK Voetbal

Bij liefhebbers staat ‘ie al in de gepland: vrijdag 14 juni, 21.00 uur. Dan start het EK Voetbal. Nederland speelt op zondag 16 juni (15.00 uur, Polen), vrijdag 21 juni (21.00 uur, Frankrijk) en woensdag 25 juni (18.00 uur, Frankrijk). Een middag, namiddag en avondwedstrijd dus. Ideaal voor hapjesschotels en maaltijdgerechten.

• Zomervakantie

Het is geen event en geen gebeurtenis, maar de zomervakantie is wél een bijzondere periode voor consumenten. De dagelijkse routine is anders en daarmee ook het eetpatroon. Door de wat hogere temperaturen zijn licht en makkelijk eten net even populairder. Neem de zomerse pastasalade met garnalen van Smedes, ideaal als lunch, maaltijd of bijgerecht bij de barbecue.

 • Olympische Spelen

Nog zo’n event dat voor veel van klanten belangrijk is: de Olympische Spelen in Parijs. Deze zijn van vrijdag 16 juli tot en met zondag 11 augustus en veel wedstrijden zijn in de middag en avond. Omdat het een landenevenement is, kunt u met gerechten uit de internationale keuken alle kanten op! Franse, Italiaanse, Zweedse of Nederlandse recepten? Ga spelen met landen en gerechten en verras klanten vier weken lang.

Inhaakmomenten.jpg

1914