Bijna iedere fishprofessional heeft ze in de vitrine: wraps met zalm, roomkaas, bieslook en rucola. Op verjaardagen en andere feestjes zijn ze enorm populair als hapje. Ook rond de lunch gaan er heel wat over de toonbank. De wrap biedt echter meer creatieve mogelijkheden, zeker voor visspecialisten. Dit zijn de vijf meest populaire wrapvariaties:
De wrap als klassieker
Deze klasieker gevuld met zalm, roomkaas, bieslook en rucola, krijgt net een andere uitstraling als je de rucola vervangt door spinazie. Ook is hij te vullen met andere ingredienten zoals kibbeling of wat ook een populaire keuze is; makreel.
De wrap als loempia
Een van de meest succesvolle gerechten is de visloempia. Vul de wrap met visbami of bijvoorbeeld pasta, Chinese saus, groenten en heek. Rol de wrap op en ‘plak’ deze dicht met visbeslag. Zelf afbakken? Haal de wrap dan in zijn geheel door het visbeslag!
De wrap als quesadilla
Beleg een wrap met kaas, makreelfilet, cherry tomaatjes en bijvoorbeeld Bresc aioli limon, en vouw ‘m dubbel. Bak de wrap in een pan totdat de kaas gesmolten is en de buitenkant knapperig krokant.
De wrap als lasagneblad
Met wraps kun je in een rond bakblik (25 cm diameter) eenvoudig een lasagnetaart maken. Gebruik bijvoorbeeld Deep Blue tonijn uit blik, Knorr Napoletana tomatensaus, geraspte kaas en ingrediënten zoals paprika, courgette, rode ui en mais.
De wrap als eetbare snackcups
Door kleine wraps of uitgesneden stukjes wrap in een cupcake-bakblik te duwen en 8 minuten op 180 graden in de oven te bakken, ontstaan krokante snackcups. Deze kun je vullen met vissalades of andere visvullingen. Smedes biedt onder eigen merk twee maten wraps aan: 25 en 30 cm. Deze wraps hebben een broodsmaak die goed combineert met visvullingen. Daarnaast biedt Knorr kleurrijke Veggie wraps van wortel en biet (20 cm) aan, die ook in het assortiment van Smedes zitten.
Tip: zoek op www.smedesmargemaker.nl op ‘wrap’ en zie de vele mogelijkheden.