Spotlight op: Visbakolie, eerst kiezen, dan slim gebruiken

De ene visbakolie is de andere niet. Samenstelling, consistentie en bakeigenschappen verschillen van soort tot soort. Welke olie past bij welke visspecialist? Dat is vaak heel persoonlijk. Smedes heeft onder Smedes-huismerk drie varianten beschikbaar die in prijs en kwaliteit verschillen. Zo is er voor iedere visspecialist een passende olie. Die drie, ze staan hieronder afgebeeld, zijn:

Smedes Visbakolie Culipure

Dit is onze premium visbakolie, ideaal voor visspecialisten die waarde hechten aan de hoogste kwaliteit. Is verkrijgbaar in een can in box verpakking van 15 liter.

Smedes Visbakolie

Al vele decennia dé olie waar ontelbare visspecialisten op vertrouwen. Is plantaardig en consistent (dus altijd dezelfde bakeigenschappen). Speciaal ontwikkeld voor het bakken van vis en kibbeling en dat ervaart de gebruiker iedere keer. Is verkrijgbaar in een blik van 20 liter, doos met 2 packzakken van 5 liter en een IBC tank van 1000 liter.

Smedes Visbakolie Basic

Perfecte visbakolie tegen een zeer scherpe prijs. Omdat de samenstelling wat kan wijzigen, is er minder consistentie. Maar de prijs vergoedt veel. Is verkrijgbaar in een can in box verpakking van 20 liter.

Olie besparen, 10 tips

Langer plezier hebben van olie? Dat kan als u deze 10 tips toepast in de praktijk. Uw olie gaat langer mee en de vis neemt minder olie op. Dubbel besparen dus!

> 1. Meten is weten

Let scherp op de thermometer en houd de temperatuur zo constant mogelijk. Bak op de aanbevolen temperatuur.

> 2. Houd olie niet onnodig heet

Verlaag de temperatuur als u de olie niet gebruikt.

> 3. Niet bakken? Deksel erop!

Gebruik het deksel als u niet bakt, maar zorg dat de hitte wel weg kan.

> 4. Laat vis uitlekken

Gebruikt u ingevroren vis? Laat het na ontdooien goed uitlekken, want vocht en ijs maken olie sneller kapot.

> 5. Regelmatig bijvullen

Vul regelmatig wat olie bij, dat houdt de temperatuur van olie beter vast.

> 6. Kruim opruimen

Zeef drijvend kruim of paneer na elke bakbeurt uit de olie. Aan het einde van de dag verwijdert u ook kruim onderin de pan.

> 7. Kruiden en zouten na het bakken

Kruid en zout de vis na het bakken, dat voorkomt dat kruiden en zout in de olie belanden en verbranden.

> 8. Olie niet mengen

Gebruik geen verschillende oliën door elkaar, maar vul uw pan met één soort. Dat geeft een beter en meer consistent bak-resulaat én verlengt de levensduur van uw olie.

> 9.  Voorkom oververhitting

Bak nooit boven 180 graden Celsius! Boven deze temperatuur wordt de kwaliteit van uw olie snel minder.

> 10.  Niet teveel roeren

Roer niet te veel met de spatel door de olie, dat heeft effect op de temperatuur én er laten meer stukjes vis en beslag los.

Meer weten?

Vragen over Visbakolie of belangstelling voor een training Vis bakken en olie besparen? Neem contact op met Patrick van Garderen: patrick@smedesfood.nl.

1914