Spotlight op: voorgekookt is uitgekookt

Nederlanders houden van de Italiaanse keuken en voor visspecialisten geldt hetzelfde. In heel veel vitrines liggen verse vispizza’s, lasagnes en pastamaaltijden. Feit is wel dat het maken van deze gerechten wat voorbereidingstijd kost en ze in de loop der jaren weinig vernieuwend zijn. Smedes introduceert nu nieuwe, koelverse pasta’s die op beide punten (voorbereiding en vernieuwing) een stap vooruit zijn: Pasta della Mamma.

Voorgekookt = tijdwinst

De voorgekookte pasta’s van Pasta della Mamma zijn precies wat de naam doet vermoeden: voorgekookt. Voor visspecialisten betekent dit dat ze er direct uit de verpakking mee aan de slag kunnen. Dus vergeet water in de pan doen, pasta koken, afgieten en terugkoelen. Met Pasta della Mamma kun je gelijk beginnen met het bereiden van kant-en-klare maaltijdgerechten. Tel uit je tijdwinst. Zeker met de schaarste aan personeel is iedere besparing op tijd meegenomen.

Meer ei – meer bite

De pasta’s van Pasta della Mamma bevatten in tegenstelling tot andere merken 12% ei. Dat lijkt onbelangrijk, maar is voor kant-en-klare maaltijden een belangrijk voordeel. Dankzij het ei houdt de pasta zijn structuur en bite, zelfs als de consument het gerecht te lang opwarmt of au bain-marie laat staan.

Vier soorten bij Smedes

Smedes introduceert vier soorten voor-gekookte varianten die een perfecte aanvulling zijn op onze andere pasta’s van onder meer Honig en Riscossa:

  • Girasoli met truffel: pasta in de vorm van een zonnebloem
  • Grantortelli met basilicum: charmante vierkante pasta-zakjes gevuld met verse ingrediënten
  • Tortelloni ricotta en spinazie: het “grotere” broertje van de tortellini
  • Grantortelli ricotta en spinazie: charmante vierkante pasta-zakjes gevuld met verse ingrediënten

Meer creativiteit

Natuurlijk is er niets mis met penne of spaghetti, maar een kant-en-klaar gerecht met creatieve pastavormen, spelen in op de wens van bijna alle consumenten: verrast worden met iets nieuws. De Pasta della Mamma doen dat in vorm en vulling. Ze zien er anders dan anders uit en door de vulling geven ze een extra smaaksensatie. Zo zorgen ze ook voor een vernieuwing in je assortiment maaltijdgerechten en cateringaanbod en zorgen ervoor dat jij je onderscheidt.

1914