Smedes Inspiratiedag over "de kracht van ons ambacht"

Smedes Fine Food organiseert op maandag 3 oktober een Inspiratiedag voor visspecialisten. Deze vindt plaats in de eigen kookstudio: de Smaak Smederij. Zowel ambulante specialisten als detaillisten zijn welkom van 10.00 tot 18.00 uur aan de Voltaweg 22 in Bunschoten-Spakenburg. Thema van de dag is ‘de kracht van ons ambacht’.

Visspecialisten krijgen meer concurrentie van supermarkten en zoeken naar nieuwe wapens om de strijd aan te gaan. Door gebruik te maken van het eigen ambacht en dit uit te stralen naar het winkelend publiek, heeft de visspecialist een sterke troef in handen. Tijdens de Inspiratiedag ondersteunt Smedes de visbranche met tal van voorbeelden om dit in de praktijk te brengen. Er zijn presentaties op het gebied van decoratie, slimme vitrine oplossingen en bedrijfskleding. Vanzelfsprekend is er ook veel aandacht voor gerechten en recepten. Naast Smedes zijn er zes partnerbedrijven betrokken bij de organisatie: Rational, Peka, QBtec, De Waard, ISKO en Epos. “Het is nadrukkelijk geen beurs”, vertelt Kees van ’t Klooster van Smedes, “maar een dag waarop we de visspecialist op nieuwe ideeën willen brengen. Zo versterken we met elkaar ons ambacht en werken we samen aan een sterkere branche”. 

We lichten alvast een kleine tip van de sluier voor u op: deze dag presenteren wij diverse noviteiten binnen de vitrinematerialen. Decoreren van gerechten staat centraal deze dag. En Rational presenteert deze dag een nieuw product, speciaal ontwikkelt voor in de verkoopwagen. Beslist de moeite dus om hierbij aanwezig te zijn! 

Smedes Fine Food in Spakenburg is producent en groothandel voor de vissector met onder meer visbakmeel, visbakolie, sauzen, marinades, kruiden en kruidenmixen. Het bedrijf ontwikkelt ook producten en lijnen op het gebied van verpakkingen, winkelpresentatie en vitrine inrichting. Smedes deelt waar mogelijk vakkennis met de vishandel en probeert haar klanten te ontzorgen met bijvoorbeeld de Margemaker. Dit is een receptendatabase met bereidingsinstructies én een prijs- en margecalculator.

 

919