Onderscheid u met allergeneninformatie

Het aantal mensen met een allergenenallergie groeit. In de supermarkt zijn alle producten duidelijk geëtiketteerd terwijl dit bij veel versspecialisten nog minimaal is. Mensen met een allergie zijn daardoor eerder geneigd bij de supermarkt te kopen. Door duidelijk over de allergenen te communiceren bent en blijft u dé versspecialist met product - en vakkennis.

Van de 280 allergenen die er zijn, heeft de EU bepaald dat veertien veelvoorkomende allergenen aangegeven moeten worden. Dat zijn glutenbevattende granen, melk, soja, noten, pinda, ei, vis, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, lupine, sulfiet en sesamzaad.

Voor de bedieningsproducten - de niet-voorverpakte producten - geldt vanaf 13 december 2014 als aanvullende eis dat de allergeneninformatie beschikbaar moet zijn. De visspecialist is verplicht deze informatie inzichtelijk te maken als zijn klanten hierom vragen. Deze bedieningsproducten hoeven dus niet geëtiketteerd te worden, maar het moet wel duidelijk zijn welke allergenen ze bevatten. Hiervoor moet u als visspecialist een database aanmaken, dat kan zowel schriftelijk als digitaal. De informatie mag ook mondeling worden gegeven. Kijk ook eens hier.
                    
Beschikbaarheid productspecificaties op www.smedesfinefood.nl
Op onze online productcatalogus (klik op assortiment) zijn de voorraadartikelen zichtbaar met een download naar de specificatie. Onder het Smedes Huismerk assortiment vindt u onze allergenenkaart (de allergenen zijn per Smedes artikel inzichtelijk gemaakt).
 
Gebruikt u artikelen die u niet op onze website kunt vinden? Dit rand- en aanvullend assortiment zijn veelal bestelartikelen. We verwijzen u dan naar www.psinfoodservice.nl. PS in foodservice beheert de grootste foodservice-database in Nederland met ruim 1730 merken. Maak op www.psinfoodservice.nl een gratis account aan en vind heel eenvoudig de benodigde informatie.

Voorbeeld uit de online productcatalogus van Smedes

919