Visspecialist Willem Molenaar over Fritto Misto

Tijdens de visbeurs in oktober 2013 won Willem Molenaar van de gelijknamige viswinkel in Landsmeer een Fritto Misto demonstratie. Kort daarna waren Smedes-medewerkers Kees van 't Klooster en Erik Verbeek een dagje te gast in de speciaalzaak om het product te presenteren aan het winkelend publiek. De Fritto Misto viel in de smaak en is inmiddels niet meer weg te denken uit het assortiment van Molenaar. “Het is een mooi margeproduct”.

Molenaar verkoopt wekelijk tussen de 120 en 150 porties van de gebakken vis en groente in een krokant jasje. Hij verkoopt het product op alle dagen met een piek in het weekeinde. De Fritto Misto gaat voor 4 euro per portie over de toonbank. “Het aardige is dat klanten vaak een wat grotere hoeveelheid willen. Die bestellen dan spontaan een 6 euro of 8 euro portie”, aldus Molenaar die er aan toevoegt dat de verkoop van Fritto Misto geen invloed heeft op de belangrijke kibbelingverkoop. “Die blijft gewoon op hetzelfde niveau, het is extra omzet in gebakken vis. En omdat ik een bakpan met twee gesplitste delen heb is het ook makkelijk te bakken”.

Het is wel belangrijk om het nieuwe product goed te presenteren. “We presenteren de Fritto Misto in de vitrine tussen de verse vis. Eerst zetten we de vis en groente in beslag in de koeling, maar dan ziet men het niet. Nu staat het tussen de verse vis en dat roept direct  vragen op: wat is dat? Klanten proberen het en vinden het lekker. Laten zien is verkopen”, zegt Willem Molenaar. Met het promopakket van Smedes kan Fritto Misto ook buiten de vitrine gepromoot worden.

Molenaar adviseert collega-ondernemers om het product serieus te nemen. “Dus niet alleen de vis die voor kibbeling gebruikt wordt in de Fritto Misto doen. Het is juist leuk dat de consument bij iedere hap wordt verrast met een andere smaak. Ik doe er bijvoorbeeld ook garnalen en zalm door en verschillende soorten groenten”. Voor vishandelaren die dit advies opvolgen biedt Fritto Misto veel winstkansen. Molenaar: “Wie goed calculeert kan er goed aan verdienen”.

Kijk voor het recept Fritto Misto op: www.margemaker.nl/recepten/garnalen/fritto-misto-vis-groente/

 

919