VismeesterFrank.jpg

Vismeester Frank | Zeist

 

‘Viswinkel op straat’

Ruim 27 jaar staat hij al met vis in Zeist, Vismeester Frank Koelewijn. Zijn droom was een ‘viswinkel op straat’, een plek die de voordelen van een winkelpand en een verkoopwagen combineert. Die droom is onlangs uitgekomen met de opening van een viskiosk in hartje Zeist. “We zijn er zeven jaar mee bezig geweest met de gemeente”, blikt hij terug. “De laatste jaren sloten er steeds meer winkels. Toen kreeg de gemeente meer oog voor beleving op straat en wij brengen die. Zomer en winter.”

De viskiosk is een eyecatcher eerste klas met een frontbreedte van 16 meter. Klanten lopen letterlijk langs de vitrine als ze buiten zijn, de stoep is tegen de kiosk aan gestraat. De vitrine is wit met zwarte balken, afgewisseld met whitewash hout. Voor de inrichting van de 9 meter vitrine is Frank, die de kiosk samen met zijn vrouw en een medewerkster runt, bij Smedes geweest. “Ik wist precies wat ik wilde”, vertelt Frank. “Maar je kunt zelf ideeën hebben, Erik van Smedes weet wat er haalbaar is. Hij was het verlengstuk voor mijn gedachten.”

Het sparren met en adviseren door Erik Verbeek leidde tot een combinatie van stijlen. Op de rvs-bodem van de vitrine zijn betonlook bodemplaten geplaatst met daarop mooie zwarte schalen. Azuurblauwe schalen zorgen voor een kleuraccent. “Het resultaat is top”, zegt Frank Koelewijn. “En ik moet zeggen: Smedes is fantastisch. Ze geven goed advies, denken mee en wil je even wat dingen meenemen om te proberen, geen probleem.”
 

Vitrineadvies
  • Workshop bij Smedes
  • Inrichting
  • Styling
  • Decoratie
  • Selectie materialen

Meer informatie over vitrine-inrichting?

1569