20211219_111040.jpg

Vis van Kaatje | IJmuiden

 

Passen, meten, schuiven

Vis is hem thuis met de paplepel ingegoten: de ouders van Lamar Hamers hadden een visrestaurant in IJmuiden. Zelf gaat hij ook ‘in de vis’. Op zijn 21e - in 2012 - komt viskiosk Vis van Kaatje te koop. Die ligt midden in een woonwijk. “Het was een oude houten kar, vastgetimmerd aan de grond”, vertelt Lamar. Hij werkt er enkele jaren mee, plaatst een nieuwe kiosk, maar die wordt afgekeurd door de gemeente.

“Daarom hebben we vanaf de grond een nieuwe kiosk laten bouwen. Deze is 25 vierkante meter, hypermodern en helemaal ingericht voor ons bedrijf.” Vijf maanden geleden is zijn vernieuwde Vis van Kaatje geopend. “Wij staan bekend om onze gebakken vis en de haring. Kant en klare maaltijden hebben we vrijwel niet, wel slaatjes, wraps en tonijn sashimi. We zijn in feite een veredelde vissnackbar. Maar er komen wel klanten uit Haarlem, Aalsmeer en Almere op af.”

Lamar denkt bij de inrichting goed na hoe hij de 25 m2 zo optimaal mogelijk kan gebruiken. Er wordt een grote bakoven geplaatst en hij creëert voldoende ruimte voor de routing, zodat medewerkers elkaar niet in de weg lopen. “Je loopt toch altijd wel met z’n drieën.” De vitrine gaat van vijf naar drie meter, maar zonder veel in te leveren op assortiment. “Minder is beter zeg ik altijd, we focussen op hardlopers. Tegelijk: het oog wil ook wat, dus het moet er wél mooi uitzien.” Voor de nieuwe inrichting bezoekt Lamar Smedes om samen met Erik te ‘passen, meten en schuiven’. “Het is handig als je alles bij de hand hebt.” Het resultaat van de vitrinesessie? “Uiteraard tevreden.”
 

Smedes vitrineadvies
  • Workshop bij Smedes
  • Inrichting
  • Styling
  • Decoratie
  • Selectie materialen

Meer informatie over vitrine-inrichting?

1751