Smedes Batter for chefs

Spotlight op visbakmeel

Voor veel visspecialisten zijn kibbeling en gebakken vis belangrijke omzetmakers. Het is dan ook geen wonder dat deze producten met extra veel zorg worden bereid. Klanten komen er vaak wekelijks voor terug en verwachten dat ‘hun vis’ altijd dezelfde smaak en bite heeft. Anders bestaat de kans dat ze afhaken. 

De rol van visbakmeel bij het bakken van vis valt niet te onderschatten. Daarom biedt het merk Smedes keuze uit vijf soorten, die allemaal voldoen aan de hoogste eisen. Wat die eisen precies inhouden? Visspecialisten kiezen op basis van vijf factoren.

Krokantheid en textuur
Visbakmeel moet zorgen voor een luchtige, krokante korst die na het bakken zijn krokantheid behoudt. Smedes Visbakmeel scoort op dit onderdeel zeer hoog, zeker de Smedes Visbakmeel Krokant. Deze blijft krokant op rooster en in de vitrine, zelfs tot consumptie thuis. Dat betekent tijdens piekdrukte: voorraad bakken!

Kleur na het bakken
Een mooie goudbruine kleur – zoals van Smedes Visbakmeel Traditioneel – wekt telkens weer eetlust op. Toch geldt dit niet overal: in sommige regio’s heeft de consument liever lichte kibbeling. Belangrijk is dat visbakmeel gelijkmatig kleurt, zonder te donker of te bleek te worden.

Hechting en sluiting
Belangrijk is ook dat het beslag goed aan de vis hecht en tijdens het bakken niet loslaat. Dit is één van de onderscheidende kenmerken van Smedes Visbakmeel: het beslag hecht goed én de korst sluit snel. Dat laatste voorkomt vetopname door de vis en bespaart zo ook op oliegebruik. Bovendien blijft er minder kruim achter in de pan. Het allerbelangrijkste: een goede hechting en sluiting zorgen voor een veel lekkerder resultaat.

Consistentie
Iedere week hetzelfde bakresultaat, jaar in jaar uit: daar staat Smedes pal voor. Ons visbakmeel is consistent; de receptuur en eigenschappen veranderen niet. Iedere zak levert dezelfde kwaliteit. Dat is belangrijk voor de visspecialist die blindelings wil vertrouwen op meel en beslag.

Gemak in gebruik
Water en visbakmeel kloppen en klaar is het beslag. Dit gebruiksgemak is ook een van de onderscheidende punten van Smedes. Het beslag klontert niet en wie net iets tekortkomt, maakt in een handomdraai extra aan.

Vijf soorten Smedes Visbakmeel
Smedes heeft vijf varianten visbakmeel:

Smedes Visbakmeel Basic
Voor visspecialisten die efficiënt willen werken zonder concessies te doen aan kwaliteit. Uitermate geschikt voor het voorbakken.

Smedes Visbakmeel Traditioneel
Ruim 50 jaar dé garantie voor goud­gebakken kibbeling en vis! Geeft een verfijnde, levendige korst.

Smedes Visbakmeel Licht
Dezelfde verfijnde, levendige korst als Traditioneel, alleen lichtgoud van kleur. Juist door die kleur ziet uw vis er prachtig uit!

Smedes Visbakmeel Krokant
Gouden korst en verfijnde, levendige structuur. Uw vis blijft krokant op rooster en in vitrine, zelfs tot consumptie thuis. Dus voorraad bakken is mogelijk!

Smedes Visbakmeel Goudgeel
Krokant visbakmeel met een diepgouden kleur en grillige korst. Uw vis blijft krokant zelfs tot consumptie thuis. Dus voorraad bakken is mogelijk!

SmedesVisbakmeel.jpg
 

1914