Foodnote.png

Tijd voor trends

Of het nu mode, interieur of food betreft, aan het begin van het jaar verschijnen overal lijstjes met trends en ontwikkelingen. Wij hebben er een paar voor jouw vak.

1. Groente groeit: plantaardige ingrediënten krijgen nog meer waardering. Zorg dus voor voldoende groente in je gerechten. Geeft nog veel kleur ook! Op margemaker.nl vind je voldoende inspiratie.

2. Thuis chef: de sluiting van de horeca heeft heel wat huis-tuin-en-keuken kokers naar een hoger niveau getild. Met filmpjes van foodkanalen bij de hand, bleken ze chefwaardige gerechten te kunnen maken. Prikkel deze klanten met creatieve gerechten en luxe vissoorten.

3. Gezondheid eerst: junk food zal niet verdwijnen, maar je klanten letten nog kritischer op de gezondheid en puurheid van voeding. Met vis (vitamine D!) heb je een sterke troef in handen, maar let ook op andere ingrediënten. Pasta Riscossa, Smedes Culipure, Bresc koelvers, we hebben je veel te bieden op dit punt.

4. Lekker feestelijk: als de coronatijd overgaat naar het oude normaal, staat ons in de tussenfase een inhaalslag aan feestjes te wachten. In kleiner gezelschap dan vroeger, maar wél met uitbundige buffetten, hapjes en barbecues. Wees voorbereid en laat tijdig zien wat je op dit punt te bieden hebt.

Post: Januari 2021

1543