Foodnote.png

Kerstpiek? Relax (af en toe)

Het zal weer druk zijn de laatste weken voor de feestdagen. Vraag is: hoe blijf je fit tijdens deze omzetpiek? Een paar tips.

Neem pauzes
Ja, we weten het, pauzes schieten er snel bij in tijdens grote drukte. Toch zijn die oplaadmomenten - als is het maar voor een kop koffie - belangrijk. Lunchpauze? Doen! Doorwerken tot in de kleine uurtjes? Wel even rustig eten!

Blijf sporten
Veel visspecialisten gaan iedere week naar de sportclub of sportschool, ondanks hun fysieke werk. Heel verstandig zeggen arbo-deskundigen, het maakt namelijk je hoofd leeg. Dus liever niet een week overslaan maar blijven sporten! 


Plannen (voor zover het kan)
Het is verleidelijk om hard door te werken, op tien fronten tegelijk. Verstandiger is het om een planning te maken: wie doet wat wanneer? Die planning kun je tussentijds altijd aanpassen, maar het zorgt ervoor dat je efficiënter werkt.

Nee verkopen
Juist net voor de feestdagen komen consumenten met de meeste bijzondere wensen. Nee verkopen ligt niet in de aard van de visspecialist, maar is misschien toch soms nodig. Laat je niet gekmaken, zeg ook eens ‘nee’. Of nog beter: bied een ­alternatief aan dat je wel snel en makkelijk kunt leveren.

Wélterusten
Niets is zo goed voor fitheid als voldoende slaap. Probeer genoeg nachtrust te pakken en vermijd zaken die je nachtrust verminderen zoals koffie, alcohol en 
actief zijn op je smartphone.

Sterkte met de drukte en een topomzet gewenst!
 

1543