Foodnote.png

Convenience, wel zo makkelijk

Er zijn enkele uitzonderingen, maar de meeste visspecialisten zijn van huis uit geen koks. Toch presenteren ze meer en meer kant-en-klare gerechten, van snacks tot ‘ready to serve’ maaltijden.  Gelukkig hoeven ze om die te bereiden niet uren in de keuken te staan. Met dank aan ‘convenience food’.

Convenience food? Die term laat zich het best vertalen met ‘gemaksproducten’.  Ingrediënten die er in de keuken voor zorgen dat je één of meer stappen overslaat, zo tijd wint én een gegarandeerd goed eindresultaat krijgt. Ze stellen ook visspecialisten met minder keukenervaring in staat om risicoloos kant-en-klaar gerechten te presenten.

Een voorbeeld uit het Smedes-assortiment: Wie heeft er zin om zelf aardappels te schillen, voor te koken en op smaak te brengen met truffel? Waarschijnlijk niemand. Gelukkig is er Peka aardappalgratin met truffel. Als je daar verse vis, Hollan­dai­sesaus, Franse marinade en wat gesneden groenten aan toevoegt, heb je in een handomdraai een maaltijdgerecht in je vitrine. Zoek maar eens op ‘aardappelgratin’ in de Smedes ­Margemaker en je vindt negen verschillende gerechten. 
Natuurlijk kun je er een andere marinade aan toevoegen om het gerecht een eigen draai te geven.

Ook heel convenient: gekruide rijst voor bijvoorbeeld paella. Die maak je zelf met parboiled rijst en kruidenmix, werkt prima maar kost iets meer tijd. Er is ook Epos gekruide rijst en die is al voorzien van stukjes gedroogde groenten, kruiden en specerijen. Even koken, vis en garnering toevoegen en... klaar  voor je vitrine!

Zo zijn er in het Smedes-assortiment nog veel meer producten waarmee jij gerechten uit eigen keuken maakt, zonder uren in die keuken te staan. Kijk maar eens op de Smedes Margemaker. Handig: Daar selecteer je gerechten niet alleen op vissoort, maar ook op ingrediënt. 

1543