Gamseafood2.jpg

“Eigenlijk niet zo moeilijk”

 

Easy Chef Klaas bij Gamba Seafood in Arnhem

“Ik ben vrij terughoudend in het veranderen van mijn assortiment”, vertelt Rien Motshagen van Gamba Seafood in Arnhem. Toch nodigde hij Easy Chef Klaas uit voor een sessie in zijn historische winkel (gebouwd in 1350!). “Ik wil het assortiment uitbreiden met nieuwe recepten en ook horen wat collega’s doen. Dat laatste vind ik superbelangrijk, als ik iets nieuws krijg aangeboden vraag ik altijd eerst referenties. Een mooie toonbank is prima, maar hoeveel kun je ervan verkopen, vraag ik mezelf altijd af.”

Rien maakte samen met Klaas vier gerechten voor het kant en klaar segment. Schol met rozeval aardappelen en wereldmarinade bijvoorbeeld en zalm met geroosterde groenten en Indische marinade. Geslaagde gerechten vindt Rien, maar ze liggen nog niet in de toonbank. “Dat komt door de gekke coronatijd waarin we leven. Dan staat de omzet weer onder druk, dan is het weer heel druk. We werken hier met 14 medewerkers, ik wil nu de druk niet verder opvoeren.” Overigens keek een deel van zijn medewerkers mee tijdens de Easy Chef sessie. “Ik vind het belangrijk om ze erbij te betrekken, dat motiveert en ze vinden het leuk.”

Over de Easy Chef sessie is Rien heel tevreden en niet alleen vanwege de nieuwe recepten waarmee hij kennismaakte. “Met de informatie van Klaas zijn we ook heel blij. En we hebben geleerd dat het maken van recepten eigenlijk niet zo moeilijk is. Dat laatste is belangrijk, samenstellen van kant en klare gerechten moet vanwege de arbeidskosten goed te doen zijn.” De recepten van Klaas vindt Rien ook onderscheidend. “En dat moet ook. Een recept dat niet onderscheidend is heeft wat mij betreft geen zin.”
 

Easy Chef op lokatie
  • Easy Chef Klaas een dagdeel in uw zaak
  • Samen aan de slag met diverse gerechten
  • Resultaat kan zo de vitrine in
  • Sparren over vitrine en assortiment

Meer informatie over de Easy Chef Sessies?

1741