“In een uur veertig bakjes”

 

Easy Chef Klaas bij Vis Atelier in Laren

Visspeciaalzaak, wijnbar en restaurant, Vis Atelier herbergt het onder één dak. Bij de culinaire hotspot in het Gooise dorp Laren is Easy Chef Klaas geen onbekende. “Hij heeft ons als eens rond de kerstdagen uit de brand geholpen en we hebben een sessie met Rational gevolgd bij Smedes”, vertelt eigenaar Vito Milone. “In onze viswinkel werken we veel met recepten van Smedes, maar die wilden we na een aantal succesvolle jaren wat exclusiever maken.” Daarvoor nodigde Vito de Easy Chef uit.

Nu heeft Vis Atelier in zijn restaurant ook zelf chefs in huis. “Zeker, onze chefs kunnen gerechten exclusiever maken, maar dan wordt het restaurantniveau. Het gevaar bestaat dat viswinkel en restaurant elkaar kannibaliseren en dat is niet de bedoeling.”, zegt Vito. “Klaas let er ook op dat je prijstechnisch goed uitkomt met een gerecht.”

Concreet heeft Klaas met vier mooie vissen, vier wat luxere groenten en vier soorten koolhydraten zoals rijst, pasta en couscous de basis gelegd voor een groot aantal kant-en-klaar gerechten. “We kunnen er eindeloos mee variëren. Ook belangrijk, Klaas heeft veel verstand van de handling. Hoe maak je in een uur veertig bakjes met een gerecht? In zo’n proces brengt hij structuur aan.” 

Sinds begin januari liggen de nieuwe gerechten in de vitrine. Het resultaat: “Klanten reageren heel positief. Ze zoeken altijd iets nieuws. Toen ze dit zagen zeiden ze direct: leuk, dat willen we proberen.”
 

Easy Chef Sessie op locatie
  • Easy Chef Klaas een dagdeel in uw zaak
  • Samen aan de slag met diverse gerechten
  • Resultaat kan zo de vitrine in
  • Sparren over vitrine en assortiment

Meer informatie over de Easy Chef Sessies?

1546