“Altijd open voor iets nieuws”

 

Easy Chef Klaas bij Terence Zahn in Cadzand-Bad

Op steenworp afstand van het met 2 Michelin-sterren bekroonde restaurant Pure C, bieden Terence Zahn en Maartje van Drunen hun klanten verse vis, frituur en wijn. De ‘Vis Wijn Winkel’ in Cadzand-Bad moet het – dat zal niemand verbazen – hebben van toeristen. “In de winter zijn we vaker dicht, dan is het hier stil”, vertelt Maartje van Drunen. “Je leeft van de toeristen.”

Nu is die categorie vakantiegangers wel aan verandering onderhevig. “En het verandert heel snel”, weet Maartje. “Vroeger had je de wat oudere Duitsers die kwamen voor backfish met friet. Of braadharing en braadrolmops. Nu bestaan de badgasten vooral uit Belgen en Nederlanders en die vragen om luxe producten en de betere wijnen. Kreeft en oesters bijvoorbeeld, daar passen we ons assortiment op aan. Binnenkort halen we de hele gerookte paling en gerookte makreel uit de vitrine, mensen willen alleen filet.”

Een paar keer per jaar haalt Maartje een kok de zaak in voor een sessie met het team. Recent maakte Smedes-chef Klaas de rit van Spakenburg naar Cadzand-Bad voor een Easy Chef sessie. “Weet je”, zegt Maartje, “je kunt er altijd iets van leren, we staan open voor nieuwe ideeën. Het is bovendien gewoon leuk om te doen met het team.” Samen met Klaas werden er diverse gerechten bereid zoals een gevulde courgette met zalm, een sushi donut en sushi burrito. “We hebben sinds een paar weken een specialist voor sushi in huis, dus we hebben nog niet alles gemaakt. Maar die sushi burrito gaat ze binnenkort maken.” Geslaagde sessie wat betreft Maartje? “Zeker, het was leuk om met elkaar te doen, Klaas vertelt het verhaal enthousiast en legt het allemaal goed uit.”
 

Easy Chef op lokatie
  • Easy Chef Klaas een dagdeel in uw zaak
  • Samen aan de slag met diverse gerechten
  • Resultaat kan zo de vitrine in
  • Sparren over vitrine en assortiment

Meer informatie over de Easy Chef Sessies?

1577