“Speciaal voor toeristen”

 

Easy Chef Klaas bij De Visserie in Kamperland

“We wilden inspiratie opdoen, je ziet dat pokebowls en sushi in opkomst zijn”, vertelt Antoine Riedijk van visspeciaalzaak De Visserie in het Zeeuwse Kamperland. Daarom nodigde hij Smedes-chef Klaas uit voor een Easy Chef Sessie. Al snel bleek dat een tweede sessie zinvol was en daarom toerde de Smedes-chef enkele weken later nogmaals richting Noord-Beveland. “Echt leuk om te doen en heel geslaagd, je leert van elkaar”, beschrijft Antoine de beide sessies. 

Oorspronkelijk was Antoine visser en verdiende zijn brood op een kotter. “Daar leren ze je meteen koken, dat is het eerste wat je aan boord mag doen”, vertelt hij lachend. Sinds vijftien jaar werkt hij aan wal, maar wél in de vis. Als ambulant visspecialist stond hij op diverse standplaatsen. Vorig jaar deed de kans zich voor om De Visserie over te nemen. Daar is hij samen met zijn vrouw Mariëlle het gezicht van de zaak, zoon Joey ‘doet’ de verkoopwagen.

Tijdens de eerste sessie stond sushi maken centraal. Samen met Klaas werden onder meer een poke bowl, sushi donut en sushi burrito gemaakt. “We moeten het hier voor 80% tot 85% hebben van toeristen. Veelal mensen die in hun huisje geen oven hebben, maar wel een magnetron. Klaas opperde om maaltijden te maken en te verpakken met een sealapparaat. Die hebben we aangeschaft.” 

Tijdens de volgende sessie maakte Klaas met zoon Joey (foto bovenaan) de hele ochtend maaltijden. “Joey heeft genoten, bij maaltijden en broodjes ligt zijn passie. De helft van wat we maken neemt hij nu mee in de verkoopwagen.” Of de kant en klaar maaltijden een succes worden? Antoine twijfelt er niet aan, hoewel het toeristenseizoen nog moet beginnen. De basis ligt er nu en ik weet zeker dat mensen het pakken als ze het zien. De sessies hebben ons echt geïnspireerd en we hebben nieuwe dingen geleerd, ook over de steamer.”

Foto: "Maaltijden van restaurantkwaliteit", zo noemt Smedes-chef Klaas de kant en klare gerechten van De Visserie.


 

Easy Chef op locatie
  • Easy Chef Klaas een dagdeel in uw zaak
  • Samen aan de slag met diverse gerechten
  • Resultaat kan zo de vitrine in
  • Sparren over vitrine en assortiment

Meer informatie over de Easy Chef Sessies?

1567