DeFontein.jpg

“Tien dingen tegelijk doen”

 

Easy Chef Klaas bij De Fontein in Westkapelle (Z)

“We hadden net verbouwd toen in maart 2020 de lockdown begon”, vertelt Ramon de Witte van brasserie en visspeciaalzaak De Fontein in het Zeeuwse Westkapelle. “De timing kon niet slechter, net bij de start van het seizoen.” Bij de pakken neerzitten was er echter niet bij, Ramon reed in Zuid-Nederland en België langs diverse viswinkels en traiteurs. “Om ideeën op te doen. Bij Vis & Meer in Poppel was Easy Chef Klaas net geweest. Die heb ik toen ook geboekt.”

Ramon de Witte zag in de lockdown de besteding per klant toenemen en wilde daarop inspelen. “We deden al wel afhaalmaaltijden, maar dat was vooral kibbeling en gebakken vis met een frietje.” Samen met Klaas maakte hij een reeks kant en klare ovenmaaltijden. “Klaas is een kok die goed nadenkt over de vulling van het bakje. Hij gebruikt bijvoorbeeld veel groente voor de vulling, dat is aanzienlijk voordeliger dan vis en het gezonde ervan spreekt klanten aan. Het loopt als een trein”, vertelt Ramon de Witte, die het ook prettig vond om ‘gewoon lekker te sparren’ met Klaas. Om de maaltijden mooi te presenteren in de vitrine kocht De Witte een sealapparaat.

Terugkijkend op de Easy Chef sessie concludeert Ramon de Witte dat hij Klaas nog wel een keer kan uitnodigen. “Iets leren is nooit verkeerd, we hebben een oven waarvan we veel functies nog niet gebruiken.” En – oh ja – voor hij het vergeet, de belangrijkste les van Klaas was misschien wel deze: Doe tien dingen tegelijk. Maak niet een paar maaltijden, maar maak er in één keer tien. Dat werkt veel efficiënter en het zorgt ervoor dat de porties allemaal hetzelfde zijn qua inhoud.
 

Easy Chef Sessie op locatie
  • Easy Chef Klaas een dagdeel in uw zaak
  • Samen aan de slag met diverse gerechten
  • Resultaat kan zo de vitrine in
  • Sparren over vitrine en assortiment

Meer informatie over de Easy Chef Sessies?

1544