Assortiment

  • Visbeslag2

Professioneel visbeslag maken met Smedes Visbakmeel

Volg deze stappen:

  • Weeg het visbakmeel en het water af in een verhouding van 1:1.
  • Vul eerst de emmer met water en voeg al roerend met een grote garde het visbakmeel toe. Zo voorkomt u klontvorming onderin de emmer.
  • Klop het geheel net zo lang totdat het beslag klontvrij is.
  • Als u de garde uit de emmer haalt moet het beslag hiervan afglijden en niet druppelen.
  • Voor een constante kleur is het belangrijk om het beslag meerdere malen per dag te maken. In elk visbakmeel zitten namelijk enzymen en deze zetten de zetmelen om in suikers wat de kleur van de gebakken vis beïnvloedt. 
  • Als er teveel is gemaakt is het geen probleem om het de volgende dag te gebruiken mits het beslag onaangetast is geweest. Let op: de bakeigenschappen nemen wel iets af hierdoor. Dus ons advies is: probeer elke dag nieuw beslag aan te maken.
  • Handig is het dan ook om een emmer beslag in de koeling te bewaren en naar behoefte het beslag in de gebruikbak te gieten. 
  • Beslag wat over is in de gebruikbak kunt u niet meer gebruiken voor de volgende dag in verband met kruisbesmetting met vis.

Perfect gebakken vis? Zorg ervoor dat de vis volledig is ontdooid en goed uitgelekt voor u de vis in het beslag doet. Strijk de vis goed af, zodat het visbeslag gelijk verdeeld is over de vis, zo voorkomt u dat er druppels meel in de pan vallen wat kruim veroorzaakt en nog belangrijker: uw korst krijgt een egale structuur!

Kortom: uw beslag kan beter iets te dik zijn en gelijk verdeeld, in plaats van teveel dun beslag.

nl
532