Assortiment

  • Sushi3

Zo maakt u in een handomdraai sushi!

Sushi is een veelgegeten gerecht uit Japan gemaakt van kleefrijst met een topping. Het verse, zeer gevarieerde product wordt ook in Nederland steeds populairder. Het ziet er mooi uit, is licht en heel gezond. Als visdetaillist kunt u in een handomdraai sushi maken. Smedes Fine Food helpt u graag op weg!

De kleur en uitstraling van sushi komt natuurlijk niet van de rijst, maar van de topping. Op dit punt zijn er heel veel mogelijkheden: rauwe vis, bereide vis, Japanse omelet, kip of groenten. De enige beperking in de samenstelling van uw sushi is uw fantasie.

De kwaliteit en kleverigheid van de sushirijst zijn bepalend voor het succes van uw sushi. De rijst moet goed (minimaal 2x) worden gewassen tot het water helder is en de mooie korrel een volle smaak als kookresultaat heeft. Vervolgens brengt u de rijst op smaak door er rijstazijn (Sushisu) aan toe te voegen. De sushi wordt daarna bij het vormen van een Maki of Nigiri verder op smaak gebracht met een kwalitatief goede Japanse Wasabi (ook wel Japanse mierikswortel genoemd). Gebruik niet teveel van deze scherpe pasta, de smaak (mierikswortel) mag niet overheersen.

De sushi dient lauwwarm maar minstens op kamertemperatuur te worden gegeten. 

Flyer 'Zo maakt u in een handomdraai sushi! downloaden? Klik hier.

Mocht u na het raadplegen van de flyer nog vragen hebben over sushi maken? Belt u ons gerust of mail info@smedesfinefood.nl. Wij helpen u graag verder.

Video

Wat u ook zoekt u vindt 't bij Smedes!

2.300 producten uit voorraad leverbaar, producent van visbakmeel, 48-uurs sneldienst service, creatieve workshops en vis bakken in de Smaak Smederij, proeverijen op locatie, margemaker vol recepten en calculaties, receptontwikkeling op locatie, easy -instructiefilms, vitrine-inrichting op locatie, gepersonaliseerde schoonmaakplannen, online catalogus op de website, maandelijkse inspiratiefolder,

nl
527