Assortiment

  • Pidy

Praktische tips voor mooie hapjes met Pidy

Vakkundig werken met Pidy hapjesvormen? Daarvoor hoeft u de schoolbanken niet in, belangrijk is dat u zich houdt aan enkele basisbeginselen.

1. Verrassen
Charmeren en onderscheiden, uw klant wil verrast worden en meer beleving voelen voor zijn geld. De vele vormpjes bieden een stevige basis, u bent specialist van de smaak en de afwerking. 

Tip: Denk eens aan rode bietscheutjes, preischeutjes, verse of gedroogde bloemetjes als aandachtstrekker. 

2. Keuze warm of koud
Gaat u met de hapjes een warm of koud hapje maken? De volgende factoren bepalen dit: heeft u een oven ter beschikking bij verplaatsing? wil uw klant zelf opwarmen? hoeveel tijd vooraf wenst u het hapje klaar te maken?

2a. Warm bereiden
Een warm hapje kan heel lang vooraf gemaakt worden, u mag ze zelfs invriezen. De vochtopname wordt namelijk na het bakken te niet gedaan en is weer heerlijk knapperig. Alle pidy-hapjes zich geschikt als warme amuse, de mini-bladerdeegpasteitjes zijn veel gebruikt. Als uitzondering gelden de neutrale mini-hoorntjes, die moet u hiervoor niet gebruiken. Pidy mini-bladerdeegpasteitjes: Apéricoeur, mini-roule, fishka, mini-carré, mini-longo, zakouski, apériquiche.

Tip 1: bereid een vaste witte roux, verdeel deze basisroux in porties en voeg per portie apart de verschillende smaken toe.

Tip 2: verkoop een assortiment warme hapjes in de ovenbestendige zwarte aluminium schalen van Smedes, zodat uw klant deze direct kan opwarmen in de oven (opwarmadvies ca. 7 minuten á 160-170C).

2b. Koud bereiden
Koude amuses/toastjes zijn veel gebruikte hapjes tijdens feestjes en partijen. Pidy heeft drie mooie, krokante hapjes gemaakt welke direct vulklaar zijn, zonder te moeten voorverwarmen: Corolle, annabelle en iris.

Tip 1: Als natuurlijke vochtbuffer kan je ook een blaadje basilicum, spinazie, veldsla, enz. gebruiken. Dit maakt het  kleurrijk en geeft extra smaak.

Tip 2: "Dienblad "a lá minute", u kunt deze vlak voor het opdienen vullen en afwerken, geschikt voor de mini-hoorntjes.

3. Uitstraling
Durf eens te experimenteren met smaken, speel met kleuren. Maak combinaties of net contrasten. Alles kan er eigenlijk wel in, denk aan: roomkaas, tapenades, mousses, Tzatziki, salades, visamérican enzl. Geschikte hapjes hiervoor zijn: duobelles, een 2bite, 2-in-1 hapjes.

Tip 1: Vullen & bewaren. Vele van de Pidy hapjes zijn verpakt in speciale trays, per stuk. Werk de hapjes af in de trays en gebruik de hersluitbare vensterdozen om ze in de koeling, beschermd tegen vocht  te bewaren. De niet gevulde hapjes bewaar je het best op een droge plaats.

Video

17 SCHOLROLLADE

nl
524